Studentima Akademije umetnosti nagrade Fondacije "Mali princ"

Godišnje nagrade Fondacije "Mali princ" za umetničko stvaralaštvo u oblasti muzičke, dramske i likovne umetnosti dobili su studenti Akademije umetnosti Ivana Damjanov (muzička umetnost), Stefan Beronja (dramska umetnost) i Teodora Mijatović (likovna umetnost).
Statuu i novčanu nagradu u iznosu od 1.500 evra studentima je dodelila Aleksandra Veđeci Boškov, osnivač fondacije i Ksenija Blažić, direktorica fondacije na današnjoj svečanosti koja je upriličena na Akademiji umetnosti.  
 
Nagrada se dodeljuje 16. godinu za redom, a tim povodom Aleksanda Veđeci Boškov je istakla da Fondacija "Mali princ" sarađuje veoma uspešno sa Akademijom umetnosti i da je veliko zadovoljstvo videti mlade i talentovane ljude, koji nakon završetka studija ostvaruju zavidne uspehe u umetnosti, a da im nagrada služi kao jedan podstrek u realizaciji ciljeva.
 
Prof. Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti prilikom obraćanja rekao je da se nagrada veoma afirmisala među studentima, tako da oni samostalno izvode svoje umetničke projekte, kako kroz rad u Pozorištu Promena, samostalne izložbe, kao i nastupe na međunarodnim muzičkim takmičenjima.
 
O nagrađenima:
 
Ivana Damjanov, trenutno je studentkinja ubrzanih studija treće i četvrte godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi vanrednog profesora Milana Miladinovića, odsek klavir. Kao izuzetan talenat, upislala je AUNS dve godine pre svoje generacije. Iako ima samo dvadeset godina, brojnim nagradama i nastupima već se pozicionirala među vodeće mlade pijaniste svoje generacije.  
 
Stefan Beronja, pre nedelju dana odbranio je master rad predstavom "Na dnu", u klasi prof. Jasne Đuričić. Još kao student treće godine počeo je saradnju na profesionalnim projektima,  kako u pozorištu, tako i na filmu. Do sad je pokazao raskoš svog talenta u dva profesionalna ostvarenja , kada je reč o filmu i nekoliko veoma zapaženih kreacija u pozorištu. 
 
Teodora Mijatović, apsolvent je na vajarstvu u klasi doc. Nikole Macure. U prvoj godini osnovnih akademskih studija osvaja nagradu za najbolji reljef koju dodeljuje Katedra za vajarstvo. U trećoj godini osvaja nagradu "Veliki akt" za najbolje postignute rezultate u vajanju akta u prirodnoj veličini. Na završnoj godini osvaja nagradu za najuspešniji umetnički rad u umetničkoj disciplini vajanje, kojom je stekla pravo da izlaže na izložbi koju oraganizuje Fondacija "Mali Princ".  
 
Počevši od školske 2003/2004. godine, Fondacija nagrađuje po jednog studenta sa Departmana muzičke, likovnih i dramskih umetnosti za postignute vrhunske rezultate u tim umetničkim oblastima. Tokom godina, Fondacija "Mali princ" i Akademija umetnosti konstantno su otvarale nove vidove saradnje. Izražavajući obostrano poštovanje i stalno težeći unapređivanju saradnje, Fondacija i Akademija godinama unazad, osim dodele ove nagrade, realizuju i niz drugih aktivnosti vezanih za nastavni proces, namenjenih pre svega studentima Akademije umetnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti