Limanci se izborili za manje garaža, gradiće se pet umesto osam objekata

Stanovnici Limana izborili su se da u urbanistički plan ne uđu sve garaže koje su prvobitno bile planirane za izgradnju u tom delu Novog Sada, saznaje 021.rs.
Limanci se izborili za manje garaža, gradiće se pet umesto osam objekata
Foto: 021.rs

O konačnom sadržaju urbanističkog plana Limana sa Univerzitetskim centrom Skupština grada će odlučiti na sednici u petak, 10. maja.  

U planu trenutno piše da će biti građene garaže u Milice Stojadinović Srpskinje, na uglu Narodnog fronta i Šekspirove, u Veljka Petrovića, u sklopu Univerzitetskog centra, kao i na uglu Bulevara Evrope, Ive Andrića i Heroja Pinkija.

Kako se vidi iz obrazloženja Komisije za planove, prihvaćene su primedbe građana da se ne grade garaže na uglu Šekspirove i Bulevara despota Stefana, Balzakove i Narodnog fronta, kao i na uglu Veljka Petrovića i Jiričekove. U planu je garaža u Milice Stojadinović Srpkinje, ali manje površine.

Plan koji predviđa izgradnju pet garaža umesto osam je rezultat peticije od više hiljada potpisa i stotine promedbi koje su građani, mahom stanovnici Limana, podneli na plan u prethodnim mesecima.

S druge strane, Komisija za planove i urbanisti su odbili primedbe da se odustane od gradnje saobraćajnice kroz Limanski park, uz Most slobode, a kako bi se Bulevar oslobođenja spojio sa Bulevarom despota Stefana. Takođe, odbijene su primedbe na gradnju ugostiteljskog objekta u Limanskom parku i na gradnju vrtića u Ulici Boška Buhe.

Komisija i urbanisti su odobrili niz nadogradnji zgrada na Limanima, kao i druge građevinske radove, među kojima je i izgradnja solitera mestu sadašnje Depresije na granici Limana IV i Telepa. O tome šta tačno predviđa plan možete čitati OVDE.

  • Mia

    10.05.2019 12:23
    Glavni problem je parking servis, koji ne radi svoj posao. Kada bi uklonili sva vozila parkirana na požarnim prolazima do zgrada (uključujući automobile članova komisije za planove), kao i sa drugih mesta gde je parkiranje zabranjeno, onda bi postalo jasno koliko "ima" mesta za parkiranje na Limanima.
  • /

    09.05.2019 16:09
    /
    ni jedna garaza nece biti besplatna
  • Nemanja (prvi)

    09.05.2019 12:26
    Parking na Limanu
    Gospodo koja se zalite kako, zamisli (!), morate da kruzite 5 minuta da bi ste nasli parking, za vas isti i nije, tj, treba da se vratite u svoj prirodni oblik stanovanja sa kucom i kolskim prilazom koji je samo vas!!! Na Limanima su parkinzi bukvalno na svakih 50-100m, za 40 godina zivota i 20 voznje nikad, ali NIKAD nisam morao da parkiram dalje od 100m od destinacije. Dakle, ne izmisljajte problem tamo gde ga nema!!! Ej, tesko je "kruziti" 5 minuta i parkirati 100 koraka dalje od destinacije, alo?!?
    Ovde treba da diskutujemo o akcijama kako cemo zaustaviti gradnju u ostacima Limanskog parka i tamo gde hoce da nabiju garaze gde im mesto nije.
    I, molio bih redakciju da izmeni naslov vesti, "Izborili" smo se samo onda kad nas bageri i bagreri zaobidju za sva vremena!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti