Kako odabrati pravi akumulator?

Pravilno funkcionisanje automobila nemoguće je bez ispravnog akumulatora, jer je baterija ključna komponenta u pokretanju motora i održavanju celokupne elektronike.
Kako odabrati pravi akumulator?
Foto: 021.rs

Međutim, mnogi vozači nisu sigurni kako da ga odaberu, pa je zato veoma važno da se pre kupovine konsultuju stručnjaci.

Kako za 021 kažu u "BB Elektronik" (Futoški put 69, ugao sa Ilirskom), preduzeću koje se već 30 godina bavi prodajom i servisom industrijskih baterija i starterskih akumulatora, sve zavisi od toga da li je u pitanju stariji ili noviji tip automobila, ali i drugih faktora.

- Odabir pogrešnog tipa baterije može da dovede do slabljenja performansi i skraćenog veka trajanja i onda je to bačen novac. S druge strane, redovna provera akumulatora i električne instalacije na vozilu značajno smanjuje mogućnost iznenadnog kvara akumulatora. U našoj radnji angažovani su prodavci obučeni za auto-elektriku, koji će besplatno testirati vaš akumulator i električnu instalaciju na vozilu i koji su uvek na raspolaganju za sve sugestije. Oni su zapravo tu da svakom kupcu pomognu u izboru odgovarajućeg proizvoda iz širokog asortimana akumulatora - navode u ovoj kompaniji.

"BB Elektronik" je ovlašćeni zastupnik i radi sa najkvalitetnijim evropskim brendovima "Banner" i "Bären", a u ponudi imaju i kvalitetan sopstveni brend - Top Start akumulatore. Njihovi serviseri obučavani su u fabrikama u kojima se proizvode navedeni tipovi baterija.

- Osim znanja i iskustva stečenog na obukama i kroz praksu, posedujemo svu opremu potrebnu za servis većine baterija prisutnih na našem tržištu. Putem servisa mogu se popraviti oštećenja na baterijama, a mogu se utvrditi i uzroci kvarova ili opravdanost reklamacije - navode u ovoj firmi za 021.

Treba istaći da u BB Elektroniku za Banner premijum baterije imaju čak 42 meseca garancije, dok za Bären baterije izuzetnog kapaciteta postoji 37 meseci garantnog roka.

Sem prodaje i ugradnje novih akumulatora, u BB Elektroniku rade i servis i otkup starih akumulatora. Takođe, imaju i dozvolu za sakupljanje, otkup i skladištenje starih olovnih akumulatora koji se nakon otkupa prosleđuju fabrikama za reciklažu otpadnog olova, a takođe su i ovlašćeni za otkup starih baterija. Svako ko ma bateriju oslabljenog kapaciteta, kod njih može obaviti dijagnostiku, nakon koje će dobiti izveštaj o stanju, uz procenu mogućnosti servisiranja i daljeg korišćenja.

Baterije koje se najčešće koriste na tržištu imaju stalno na skladištu, a rok isporuke je do dva dana. Pritom je moguća porudžbina najrazličitijih baterija.

BB Elektronik se bavi i kompletnim solarnim sistemima, od porudžbine do montaže, koji su odličan izbor za firme, domove, vikendice, jahte i čamce. Ujedno, na istom mestu svaki vozač može pronaći veliki izbor pneumatika za svoj automobil.

Zbog toga, svi odgovorni vozači koji brinu o sigurnosti vozila, od iskusnih servisera iz "BB Elektronik" na Futoškom putu 69 dobiće u svakom trenutku kvalitetnu i efikasnu uslugu i savet kako da odaberu adekvatan proizvod. Radno vreme ovog maloprodajnog objekta je radnim danima od 8 do 20h, a subotom od 8 do 14 časova. Širu ponudu možete videti i na linku OVDE.

Inače, "BB Elektronik" će narednih mesec dana, svakog utorka i četvrtka, u nagradnom kvizu na Radiju 021 deliti vaučer od 1.000 dinara za kupovinu u njihovoj prodavnici na Futoškom putu 69. Budite na 92,2 MHz.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti