Zasedao gradski štab zbog najavljenih padavina

Povodom najavljenih obilnih padavina u Novom Sadu, jutros je organizovan Gradski štab u kojem su predstavnici javnih i javno-komunalnih preduzeća.
Kako je konstatovano, nadležne službe su na terenu i prate stanje, posebno na lokacijama koje potencijalno predstavljaju opasnost, odnosno na mestima na kojima može da dođe do zadržavanja vode i do izlivanja.
 
Podaci JVP "Vode Vojvodine" pokazuju da ne postoji opasnost od izlivanja Dunava, ali su problemi mogući jedino na bujičnim potocima.
 
"Oni su pročišćeni, ali se kontinuirano prati njihovo stanje, kao i stanje drugih odvodnih kanala. S tim u vezi, Gradski štab poziva građane da ne odlažu otpad u potocima i odvodnim kanalima, odnosno da ih ne koriste suprotno nameni, jer na taj način ugrožavaju javni sistem odbrane od voda", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se i da su svi kapaciteti, tehnika, radnici i mehanizacija "Puta", "Čistoće", "Parking servisa", "Gradskog zelenila" i "Vodovoda i kanalizacije" spremni za akciju ukoliko za to bude bilo potrebe. 
 
"Gradski štab nadležnih službi pratiće situaciju kontinuirano i preduzimaće sve što je neophodno kako bi grad funkcionisao najbolje moguće u datim okolnosti", zaključuje se.
 
Podsetimo, prema najavama u Novom Sadu će u narednih 48 sati pasti kiše koje su na nivou prosečnih padavina za mesec dana. Više o tome čitajte OVDE.
  • gari

    14.05.2019 08:42
    @Elena
    vojvodina ima bolje i strucnije ljude od svih ostalih zajedno a dokazano i 2014, prema tome batali se hejtovanja ili po naski...laprdanja
  • Elena

    13.05.2019 21:20
    Kakva ekipa stručnjaka. Na licu im se vidi da su stručnjaci za padavine. Ima li među njima stručnjaka za grejanje. Može li neko da nam ga uključi?Pre nego to ceo grad završi na plućnom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti