Hitno potrebni davaoci nulte i A krvne grupe

Zbog povećane potrošnje, Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine hitno su potrebni davaoci nulte i A krvne grupe.
Hitno potrebni davaoci nulte i A krvne grupe
Foto: 021.rs
Zavod za transfuziju krvi Vojvodine nalazi se u Hajduk Veljkovoj 9a.
 
Ovaj zavod prikuplja krv na teritoriji gotovo cele Vojvodine i mole se davaoci krvi i oni koji to žele da postanu da se odazovu u što većem broju.
 
Plan akcija davanja krvi za ovu nedelju pogledajte OVDE. 
  • Milan

    14.05.2019 09:42
    Ne secam se gde sam citao da se na godisnjem nivou kod nas vise krvi baca nego sto se iskoristi za transfuziju. Naravno to je bilo posle mog pokusaja da doniram krv, dobro pa ne mogu da doniram krv zbog bolesti. Mada dobra fora kada ti treba potvrda za izostanak.
  • Pavle

    14.05.2019 09:04
    Nestašica je normalna
    Izuzmemo li SPS, kod nas je kapitalizam, jel tako? A novčane, pa ni materijalne kompenzacije od uzimača krvi nema. Humanost i empatija su u opadanju. Nemaština u porastu, a kad se uzima krv za regeneraciju je potrebna pojačana "zdrava" hrana.
    Očekujem veće nestašice. Razboriti vladari počeli bi da razmišljaju o novom motivisanju. Tapšanje po ramenu sve ređe pali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti