Odložena prodaja stana porodice Stanimirov kod izvršitelja

Licitacija stana porodice Stanimirov odložena je do okončanja sudskih postupaka u vezi sa vlasništvom.

Prodaja stana koji je pod hipoteku stavio investitor bila je zakazana za danas u 10 časova u kancelariji izvršitelja Živana Milinova.

Porodica Stanimirov je 2011. godine sklopila dogovor sa Jonašom i ustupila mu parcelu u zamenu za četiri stana. Stan su čekali godinama, a zgrada u ulici Svetozara Ćorovića još uvek nije završena.

Kako je za 021 rekao Slobodan Stanimirov, nikada nisu uspeli da sklope kupoprodajni ugovor jer je Jonaš to "izbegavao i odugovlačio", a uspeli su samo da potpišu predugovor. Naveo je i da je on insistirao da se ugovor što pre zaključi i da je i njegova greška što je previše verovao investitoru.

Podsetimo, investitor o kome je reč je Dušan Jonaš koji je došao u fokus javnosti u oktobru prošle godine kada je uhapšen zbog prevare kupaca stanova, kako se sumnja, u nameri da za sebe pribavi protivpravnu imovinsku koristu u iznosu iznad 1.500.000 dinara. Tada se mislilo da je reč samo o sedam stanova i jednom poveriocu, ali se kasnije javilo tridesetak građana koji su na sličan način oštećeni od strane Jonaša.

Stefan Ivanović iz Združene akcije "Krov nad glavom" Novi Sad kaže za 021 da je slučaj Dušana Jonaša dobar primer "kako bahatosti investitora, tako i bahatosti javnih izvršitelja, kao i neefikasnosti našeg sudstva". On dodaje da je "apsolutno nedopustivo da zbog profita nekolicine privatnika odrešenih ruku postoji mogućnost da se desetine nedužnih i prevarenih porodica izbace na ulicu".
  • Komša

    17.05.2019 07:26
    Jonaš
    Jonaš je ostavio jako puno zgrada neknjizenih kako bi mogao da igra ovu igru! Sa druge strane stanari koji iz svog džepa plaćaju i prolaze kroz ozakonjenje nailaze na zakon koji svaki službenik tumaci drugačije, na "fali vam jos jedan papir", naravno političke ucene kako bi se predmet "brze" zavrsio, i tako vec skoro godinu dana!

    I sad neka neko kaze da je ovoj drzavi ista u interesu sto štiti ili pomaže običnim gradjanima!
  • Poznavalac

    16.05.2019 13:24
    TOK
    Lepo ja govorim, kada država reši da se bori protiv kriminala, nijedan izvršitelj neće proći sa manje od 5 godina.
  • *

    16.05.2019 12:48
    *
    nedodirljivi investitori, nedodirljivi investicioni fondovi, nedodirljiva vlas' i oni koji se ogreju na njihovoj vatri, a vi građani šetajte i dalje i ne zaboravite kako ste šetanjem 90-ih izmanipulisani od strane predvodnika šetnji koji su vam se za pruženu podršku u šetnjama zahvalili Zakonom o izvršenju i obezbeđenju. Vi ste mislili da šetate za promenu kriminalne vlasti Slobodana Miloševića, a zapravo ste šetali za uspostavljanje vladavine finansijske oligarhije i vladavine vlasnika kapitala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti