FOTO, VIDEO: Živimo u vremenu Iznoguda - poručeno na protestu "Jedan od pet miliona"

Još jedan protest "Jedan od pet miliona" 16. po redu, odžan je na platou Srpskog narodnog pozorišta, a ovaj put ponovo je organizovana i protestna šetnja do Trga republike.
FOTO, VIDEO: Živimo u vremenu Iznoguda - poručeno na protestu "Jedan od pet miliona"
Foto: 021.rs
Umesto takozvanih otvorenih parlamenata, koji su organizovani u protekle dve nedelje, okupljenim građanima ovog puta su se, uoči protestne šetnje, obratili opozicioni političar i student- gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać.

Bastać je naveo da Srbijom vladaju oni koji misle na svoje kombinacije.

"Živimo u vremenu Iznoguda, crtanog lika koji želi da bude Kalif umesto Kalifa, i on ne bira sredstva i baš ga briga za svu štetu koju pravi. Svaki grad u Srbiji ima svog Iznoguda, ovim režimskim vaškama se imena samo razlikuju, a potpuno su isti. Nema razlike između Jutke, Babića, Simonovića, Maloga, Vesića, Vučevića i drugih. Sve je to ista naprednjačka bagra i svi oni varaju, lažu i kradu i njih ne zanimaju građani, nego njihove kombinacije", navodi Bastać.

Zelenović kaže da promene u društvu neće biti, ako se građanima ne omogući da na poštenim izborima glasaju.

"Zamislite, Novosađani, bilo koju mesnu zajednicu u Novom Sadu u kojoj vi odlučujete o tome kako će da se troši novac od poreza. U mom Šapcu, 100.000 građana sami odlučuju o tome. Ko se plaši da čuje šta je narodna volja i šta su potrebe naroda? Dokle da živimo ovako ljudi? Dokle da živimo poniženi, bez ikakve prilike da kažemo nešto? Zar je moguće da ćemo ostati poslednji u Evropi gde se nisu desile promene, zar ćemo biti najgora država u Evropi po korupciji i sa najnižim ekonomskim rastom", naveo je gradonačelnik Šapca i pozvao Novosađane da istraju u borbi.

Zelenović je rekao i da "pobunjena Srbija", u gradovima i opštinama, neće biti deo parlamenata, neće učestvovati u radu nacionalnog parlamenta, jer su to institucije koje danas u Srbiji ne rade i nemaju smisla.

"Ne možemo da dajemo legitimitet najvažijim ustanovama, koje ne služe za ono za šta su osnovane. Situacija je ista, u nacionalnom parlamentu nema debate, u društvu nema debate i zato pobunjena Srbija i njeni predstavnici u nacionalnom i lokalnim parlamentima do daljeg neće učestvovati u radu", rekao je Zelenović na protestu.

On je kazao da neće biti glasanja ni u jednom predstavničkom domu države, dok su ljudi na ulici i dok pobunjena Srbija na ulicama traži "da posle sedam godina jednom dobije priliku da slobodno glasa, da mediji budu slobodni i da institucije rade svoj posao".
 
 
 
Budući da se ove nedelje navršilo četiri meseca od početka novosadskih protesta, prisutne su organizotori podsetili i na sve što se dešavalo poslednjih meseci.  
 
 
Šetnja je išla centralnim ulicama u pešačkoj zoni i  završila se na Trgu republike.
 
 
Podsetimo da se prošli protest završio incidentom, kada je kolona građana gađana u Zmaj Jovinoj ulici, zbog čega je policija privela trojicu izgrednika, kao i da su tokom vikenda nepoznati počinioci napali jednog od organizatora protesta u Novom Sadu.
 
  • Prof.

    18.05.2019 15:32
    @Aca Norge

    Upravo tako . pogodili ste u zicu .
  • Kaćanka

    18.05.2019 12:50
    @Aca Norge
    Aco nisu svi losi kao sto loš čovek misli.... mislis da su dobri samo ovi koji su na protestu.....gde ti spadas, znas da prozivas a zbrisao se trbuhom za kruhom.....ovaj sto spominje Iznoguda isti je kao i onaj sto spominje Ajaks u poljoprivredi... ..kao ministar vojske a ni gušter bio nije....Sve je to ista skupina, piškiću kakiću.....Obicnom coveku ne trebaju takve vodje....
  • EU

    18.05.2019 12:29
    @Veverac 18.05.2019 • 11:40
    @Gorki
    Dakle, kao gospon Gvaido of Venezuela - da molimo boga da nam dođu američki uterivači demokratije. "

    Zasto Srbi masovno beze u Ameriku ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.