Gradiće se Kamenica 3

U Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici gradiće se novi objekat za dijagnostiku i lečenje onkoloških pacijenata.
Gradiće se Kamenica 3
Foto: 021.rs

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je "da su se stekli svi uslovi za izradu projektno-tehničke dokumentacije za ovaj projekat". Kako je saopštio sekretarijat, s obzirom na to da se broj obolelih od malignih bolesti stalno povećava, na ovaj način dugoročno bi se rešio problem prostornih kapaciteta za lečenje onkoloških bolesnika, ali i pacijenata koji se leče na Institutu za kardiovaskularne bolesti i Institutu za plućne bolesti Vojvodine.

Uskoro počinju građevinski radovi na prostoru za smeštaj dva nova akceleratora i CT simulatora. U staroj zgradi Instituta za onkologiju postoje tri bunkera koji su stari oko 30 godina. Posle kompletne adaptacije tog prostora, planirano je instaliranje ovih aparata.

Gojković je naveo da će nabavkom dva nova akceleratora za zračenje i najsavremenijeg aparata za magnetnu rezonancu biti rešen problem liste čekanja.

Za nabavku medicinske opreme i infrastrukturne radove, Pokrajinska vlada je u poslednje tri godine u Institut za onkologiju Vojvodine uložila 385 miliona dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti