VIDEO: Spajanje Bate Brkića i Futoškog puta gotovo do avgusta

Izgradnja produžetka Ulice Bate Brkića na Satelitu odvija se predviđenom dinamikom i do kraja jula ova ulica dobiće izlaz na Futoški put.
Kako su naveli u Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), u najvećem delu deonice izgrađena je vodovodna i kanalizaciona mreža i postavljene su elektro i druge vrste instalacija.
 
"Urađena je tucanička podloga na kolovozu, postavljeni su ivičnjaci i popločani parkinzi, kao i pešačke i biciklističke staze. Pošto su uklonjeni objekti 'Tržnice', stvorili su se uslovi da se radovi na saobraćajnici mogu izvoditi i na prostoru kod Satelitske pijace, gde se trenutno gradi podzemna infrastruktura, nakon čega će početi putarski radovi. U Ulici Anđe Ranković završene su pešačke staze, parkinzi i konstrukcija kružne raskrsnice, a u narednim danima počeće asfaltiranje kolovoza. U Ulici Antuna Urbana u toku je izgradnja pešačkih staza i tucaničke podloge na kolovozu, nakon čega će i ova ulica biti asfaltirana", navode u UGZI-ju.
 
U ovoj upravi kažu i da se postavljaju stubovi javnog osvetljenja, a planirana je i rekonstrukcija semafora na raskrsnici Bate Brkića i Futoškog puta, gde će biti postavljen vremenski displej i zvučni uređaj za slepa i slabovida lica.

Gradnjom oko 500 metara saobraćajnice preko nekadašnjeg naselja Tozinovac, najstarijeg dela Satelita, Ulica Bate Brkića će postati saobraćajnica bulevarskog tipa celom svojom dužinom, od Bulevara vojvode Stepe do Futoškog puta.
 
Radovi su počeli polovinom novembra prošle godine i predviđeno je da traju 240 dana, odnosno osam meseci.
 
Vrednost radova je nešto više od 372 miliona dinara sa PDV-om, a izvode ih "Put invest" iz Sremske Kamenice i novosadska preduzeća "Invest-inženjering", "Energotehnika-Južna Bačka", "Struja", "Energy pro" i "AB & Co Geosystems".
  • Stanar kružnog toka

    03.06.2019 23:40
    Revizije planova
    @Комша,
    Ja kad sam kupovao stan, u urbanističkom planu (imam ga na kompu), bio je poveći parking u blizini tj. na istom mestu gde je sada zgrada sa takodje verovatno nelegalnim (naknadno ukupanim) kafićem. Ali usledila "revizija" tog plana, podmazivanje i gle čuda eto nove zgrade umesto parkinga..Ma šta će ljudima parking i drveće, zelene površine, važna su zgrade, beton, kutije. No čak se investitor usudjuje hvaliti kao ljudima sredjuje kraj, ma baš ga sredio, nek se ugleda malo staro novo naselje, kao sto kažeš, ali ne živi on ovde, važne samo pare.. No, nema se kome žaliti, dokaz su te revizije, a ni ljudi nisu složni, pa da se zajedno bune, džaba sve..
  • Комша

    01.06.2019 22:43
    @Stanar kružnog toka
    Што сте куповали станове у згради са толико много станова где није било уопште паркинг места до сада??? Тај део Насеља је урађен као нова Детелинара. Зграда до зграде, а около улице и једва који паркинг. Ал зато спратова и станова колко волеш. Жалите се онима који и даље одобравају такву градњу. Погледајте около старије квартове по НН па ћете видети како треба да изгледа један кварт.
  • Stanar kružnog toka

    01.06.2019 02:11
    A gde je parking?
    @Srdjan,
    I ostali stanari koji žive ovde se i dalje pitaju zašto kružni tok, ali verovatno niko od nas ne zna pravi odgovor. Inače voleo bih da upoznam urbanistu za sve ovo..
    A posebna priča je parking, i ono malo sređenog parkinga što je bilo u A.Ranković uništiše, prekopavaše sve 4,5 puta (valjda ce bar neko drvo zasaditi na kraju) a sada je ukupno 10+10 parking mesta za pored 4 zgrade( >200 stanova)?!? Inače, A.Ranković ulicu nisu trebali dirati, jedino je ona bila sređena, bolje da su za ovo vreme,novac,buku (8mes.) bar sredili kaljugu između zgrada pored. No, izbetoniraše oni za kafić deo (što manje zelenila..), sve mislim da ima u urb.planu, ali šetao se tu prijatelj kafića-vlasnik firme koji je uzurpirao čitav ovaj kraj sa svojim zgradama od kartona, bez parking mesta, itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti