FOTO: Radnici "Zelenila" sade cveće u centru i na Bulevaru oslobođenja

Radnici "Gradskog zelenila" počeli su sadnju letnjeg cveća u cvetnim rundelama, visećim saksijama, žardinjerama, cvetnim kupama i valjku.
Najveći deo - 73.500 komada biće posađeno na cvetnim površinama u gradu, a 6.500 u žardinjerama u centru i na Bulevaru oslobođenja, u kupama i cvetnom stablu na Bulevaru Mihajla Pupina i u visećim saksijama na kandelabrima u centru grada.
 
"Na cvetnim površinama dominiraće kadifa sa krupnim cvetovima u narandžastoj, žutoj i zlatno–žutoj boji, zatim crvene, roza i bele begonije, kao i bordo irezine. U manjoj meri su zastupljene narandžaste i žute cinije, raznobojne ukrasne koprive, kadifice i petunije", navode u "Zelenilu".
 
 
Kako dalje navode, u cvetnom valjku, kupama i žardinjerama najbrojnija će biti ipomea sa dekorativnim svetlozelenim i purpurnim listovima, a u saksijama na stubovima rasvete svetlozelena ipomea.
  • RT

    08.06.2019 01:42
    Oduševljan sam. Toliko mašte i hortikulturno pezažnog znanja u kreiranju cvetnih gredica. Za ne poverovati!
  • JaDetelinarac

    07.06.2019 21:38
    Uvek mracite nesto zuti botovi ,,,,
  • Ns

    07.06.2019 21:31
    !!!!!!
    Za to vreme bija ambrozija i nijko je ne uništava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti