FOTO, VIDEO: Ponovo sprečeno prinudno iseljenje porodice na Telepu

Izvršitelj i policija rano jutros pokušali su da isele porodicu Vajdić iz njihovog doma u Ulici Koste Abraševića 17B na Telepu, ali članovi ove porodice i aktivisti uspeli su da ih u tome spreče.
FOTO, VIDEO: Ponovo sprečeno prinudno iseljenje porodice na Telepu
Foto: 021.rs

Ispred kuće se nalazilo više policajaca sa predstavnicima kancelarije izvršitelja Vujadina Masnikose, a dugo je trajao pokušaj obijanja brave. U kući su bili aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom", koji su osigurali bravu do mere da je jedino policija mogla da obije vrata. 

Iako je izgledalo da će policija pristupiti obijanju vrata, to se nije dogodilo.

Verica Vajdić je sve veem bila ispred ulaznih vrata i razgovarala sa pomoćnicima izvršitelja. Ona je tražila dokument na osnovu kog se sprovodi izvršenje, a jedino što je dobila na uvid je rešenje Osnovnog suda, koje je preinačeno i koje ne sadrži, napominje Vajdić, tačne informacije o imovini. 

Verica Vajdić i njen bivši suprug vode sudske postupke koji će rešiti pitanje sporne imovine, u kojoj ona trenutno živi sa svojim sinom, koji je i strana u celom postupku. Više o njihovom sporu čitajte OVDE.

Pošto je ustanovljeno da do izvršenja neće doći, pomoćnici izvršitelja, a potom i policija, napustili su ulicu. Aktivisti "Krov nad glavom", koji su pokušali da sa zadnje strane uđu u kuću, jedno vreme su zadržani, ali niko nije priveden.

Bivši suprug nije bio prisutan na izvršenju jer mi je 4. juna izrečena zabrana prilaska zbog počinjenog nasilja, kaže Verica Vajdić. Ovo je drugi put da mu je izrečena ovakva mera.

  • Lalo

    11.06.2019 10:51
    ...a onda
    Od uvođenja izvršitelja sam bio ravnodušan na ovakve tekstove, a onda su došli i kod mene...
  • otimacka drzava

    11.06.2019 08:18
    Drzava na strani otimacine.Debelo okorisćena i korumpirana vlast.Izvrsitelji samo direktna poluga otimacine osiromasenog naroda.Već i do 200 zaposlenih po izvrsitelju.Jadna je drzava i vlast gde zaposlenost raste samo kod otimaca i po politickoj pripadnosti.Svaka cast mladim ljudima na pokazanoj empatiji i stajanju na stranu ugrozenih.
  • Ceca

    10.06.2019 15:22
    XY
    Svaka čast ovim divnim ljudima. Blago roditeljima koji imaju takvu decu. Ponos naše zemlje. Građani sutra može bilo koga da snađe sličan problem , uključite se u akciju. Budimo humani! Država nas pljačka preko izvršitelja i zelenaša. Podržimo "Krov nad glavom"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti