Skupština Vojvodine imenuje svoje predstavnike u savet Medicinskog fakulteta

Pokrajina će u petak imenovati svoje predstavnike u Savetu Medicinskog fakulteta, jedine visokoškolske ustanove u sklopu Univerziteta u Novom Sadu koja još uvek nije formirala savet.
Skupština Vojvodine imenuje svoje predstavnike u savet Medicinskog fakulteta
Foto: 021.rs
U ovom telu će biti sedam predstavnika Pokrajine - šest članova biće u telu na predlog poslaničke grupe SNS i jedan na predlog poslaničke grupe SRS, konstatovao je Odbor za obrazovanje i nauku Skupštine Vojvodine. 
 
Druge odborničke grupe nisu podnele svoje predloge. 
 
U Savetu Medicinskog fakulteta će, iz reda osnivača, biti magistar tehničkih nauka Goran Savić, pravnica Jasmina Zec, doktori Jasminka Poček, Milijana Mačkić, Goran Vasić i Nenad Krajčinović, te pravnica Ljiljana Ćiprovac.
 
Na narednoj sednici Skupštine Vojvodine biće razrešeni dosadašnji članovi saveta iz reda osnivača zbog isteka mandata. Njih je u savetu bilo troje.
 
Kako saznaje 021, fakultet je već odlučio ko će biti članovi Saveta iz reda zaposlenih i studenata, te se čekala odluka Pokrajine. Ona nije nastupila na prethodnoj sednici ovog odbora, kad su potvrđeni članovi saveta drugih fakulteta Univerziteta. Saveti visokoškolskih ustanova, zbog izmena zakona o visokom obrazovanju, sada broje više članova-predstavnika osnivača tj. vlasti, a manje članova iz redova zaposlenih i studenata, što može značajno da utiče na donošenje najbitnijih odluka za fakultete, za šta je zadužen savet. O tome je 021 pisao OVDE.
 
Podsetimo, nakon formiranja novog saveta, fakultet bi trebalo da postupi po rešenju ministarstva prosvete i poništi prošlogodišnji izbor za dekana. Za izborni postupak su Pokrajina po pritužbi, a potom i ministarstvo, ustanovili da je sproveden nezakonito, što fakultet spori. Da bi izbor za dekana bio poništen, fakultet je prvo morao da završi nekoliko procedura - da usvoji novi statut (što nije išlo glatko), a potom i formira savet, što je naredni korak. 
 
Kako je deo studenata protestovao zbog rešenja ministarstva o smeni dekanice Snežane Brkić, kao i zbog bojkota usvajanja novog statuta na Savetu Univerziteta, čitajte OVDE.
  • Vlada

    20.06.2019 13:03
    Bilo je krajnje vreme
    Imajući toliko doktora, splet logicnih dešavanja je morao da dovede do još jedne stručne ekspertize koji je neminovno za rezultat moralo da ima gore nam u naslovu spomenute genijalnosti, hvala vlastima u ime svoje, i u ime ovog genijalnog naroda koji nesebično glasa za još boje sutra!
    Ps. A odkud nam je rijalitija, sreća je potpuma!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti