Završen konkurs za novi most na ušću Kanala DTD u Dunav

Gradska uprava odabrala je pobednička rešenja na arhitektonskom konkursu za idejno rešenje poslovno-ugostiteljskog objekta i pešačko-infrastrukturnog mosta na ušću Kanala Dunav-Tisa-Dunav u Dunav.
Završen konkurs za novi most na ušću Kanala DTD u Dunav
Foto: 021.rs

Izabrani radovi nisu prezentovani javnosti, već su na sajtu Uprave za građevinsko zemljište i investicije saopšteni rezultati konkursa.

Kako je navedeno, pristiglo je 10 radova i to svi od timova iz Srbije, a kao pobednički izabran je rad koji su napravile arhitekte Branislav Redžić, Dragan Ivanović, Zoran Milovanović, Dušan MIlošev, Milica Tasić, Nevenka Redžić, dok je autor konstrukcije Sreto Kuzmanović, konsultant Vanja Vukadinović Đurić, a fotografi Mlađen Jovanović i Igor Srdić.

Gradska komisija je dodelila i drugu i treću nagradu, te otkupila još jedan rad. Pobedniku je dodeljena i nagrada od milion dinara.

Kada će Gradska uprava predstaviti ove nagrađene radove nije poznato jer takve informacije nema u odluci. S druge strane, iz konkursne dokumentacije se moglo videti da je konkurs samo prvi korak ka gradnji mosta na ušću Kanala DTD u Dunav, kao i hotela koji će se nalaziti pored, a koji u osnovi podseća na svetionik.

Podsetimo da je u dokumentaciji navedeno da će novi most biti dug oko 180 metara i širine 6,2 metara, od čega će tri metra biti rezervisano za biciklističke staze, a ostatak za pešačke, koje će se nalaziti sa obe strane.

Biciklistička staza bi bila deo međunarodnog projekta koji se zasniva na izgradnji takozvanih "zelenih puteva" i biciklističkih staza duž Dunava, a njome bi trebalo da se povežu prirodne i istorijske znamenitosti Novog Sada i susednih regija.

Kada je u pitanju hotel, on će se nalaziti na samom ušću Kanala u Dunav. Preporučuje se da osim smeštajnih kapaciteta, u okviru objekta bude i konferencijska sala.

Za sada nije poznato kada bi se most gradio, mada bi prema infomacijama koje je 021.rs ranije objavio, njegova izgradnja mogla da usledi 2020. godine, kako je i predviđeno Strategijom održivog razgoja grada. Vrednost mosta se procenjuje na oko 14 miliona dinara.

Više o ovom projektu pročitajte OVDE.

  • @Silver

    24.06.2019 22:03
    Sta se ti mesas u rad partije? Jel drug marsal Vucic rekao da tu treba most da ide, ima nesto nejasno? Sad ce da ti objasni nas inzenjer/arhitekta/advokat/sudija/hirurg/policajac/vojnik/marsal VUCIC!
  • zoro

    24.06.2019 19:44
    ???
    A sta ce nam ovo???
    Ko ce koristiti to???

    Ako je samo da gradski politicari, iz vrha vlasti, maznu proviziju, bolje uzmite proviziju, a ostale pare preusmerite za nesto PAMETNO!!!

    P.S. Bilo sta je pametnije od ovog.
  • grad i deca

    23.06.2019 20:40
    gradonacelnik
    se zdravo jako zauzeo i potrudio da se rese problemi smestaja oko 2000 dece u predskolske ustanove grada Nova Sada. ostalo je nesto novaca, pa da se uradi onda nesto i za pecarose, za setnje penzionera...
    predskolske ustanove su modernizovane, dogradjene, prosirene i novonazidane!
    scheisse, deca nek cekaju - vesaj viseci most do Rajine sume (morituri te salutant).w.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.