FOTO: Koze sa jarićima na Mišeluku

Stado koza danas je oko 9 časova viđeno u jednoj od saobraćajnih traka na petlji Mišeluk.

Nije poznato kako su se ove domaće životinje našle na kolovozu, a Novosađanin M.K. koji je prolazio Mišlukom je 021.rs poslao fotografiju.

On nam je ispričao da je fotografiju napravio neposredno nakon izlaska iz tunela i da je desetak koza sa jarićima bilo u traci koja vodi sa Mišeluka ka Mostu slobode.

"Nije bilo čobanina niti bilo koga drugog ko brine o tim životinjama. Samo su vozila trubila dok su prolazila, a koze nisu htele da se pomere. Nekako su automobili ipak uspeli da prođu, ali ne znam šta je dalje bilo jer sam nastavio svojim putem", kaže M.K.

Osim ove današnje, 021.rs ranije nije imao dojava o kozama na Mišeluku, a kako se radi o području koje se nalazi na granici zone gde je dozvoljeno držanje i uzgajanje domaćih životinja, možemo pretpostaviti da su pobegle iz nekog od obližnjih domaćinstava koja se bave stočarstvom.

Podsetimo da je u urbanom delu Novog Sada već dugo zabranjeno držanje domaćih životinja, ali se uprkos tome povremeno mogu videti u različitim delovima grada. Tako su više puta viđani konji na Novom naselju, koji su uglavnom bežali sa obližnjeg salaša, a u istom delu grada su viđene i ćurke.

Takođe, u Veterniku je uslikano stado ovaca kako pase na kružnom toku, krava kako šeta Bulevarom Evrope, a bilo je tu i kokošaka i drugih životinja.

Poslednji slučaj zabeležen bio je na Bulevaru despota Stefana na Limanu III, gde su ispred jedne autoperionice bili magarac, jarac i jagnjad koji su sklonjeni nakon intervencije inspekcije.

  • Zorana

    11.07.2019 19:28
    Dobro jutro
    Koze i jarići mi ulepšaju svako jutro pre ulaska u grad.
    Kome smetaju?
  • deda

    11.07.2019 17:18
    @Mico
    jeste a sutra ta ograda na kp ili otpadu, i nikom nista da se neb' ugrozeni stresirali i nvo podojci naljutili
  • /

    11.07.2019 15:48
    /
    jestel sigurni da niste zaboravili kako izgleda koza?
    toliko toga ste zaboravili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti