FOTO: Počelo rušenje "Autokopa" na Futoškom putu

Rušenje četiri prizemna objekta bivšeg preduzeća "Autokop" na Futoškom putu 24a počelo je danas, saznaje 021.
FOTO: Počelo rušenje "Autokopa" na Futoškom putu
Foto: 021.rs
Kako radnici na licu mesta kažu za 021, danas će se skidati krov sa zgrada, dok će ostalo biti srušeno u narednih nedelju, dve. 
 
U pojedinim delovima objekta još uvek se nalaze ljudi koji su tu nelegalno stanovali, a kako navode, oni se trenutno pakuju i objekat će napustiti već danas. 
 
Ovaj kompleks je već dugo napušten, sklon rušenju, zbog čega su građani koji žive u njegovoj blizini tražili od nadležnih da ga sruše do kraja. 
 
Veći deo parcele planiran je za buduću saobraćajnicu koja treba da poveže ulicu Iva Ćipika sa Futoškim putem kako bi se saobraćaj brže odvijao, dok je njen manji deo namenjen za zajedničku blokovsku površinu. 
 
Posao rušenja pripao je firmama "Bulevar gradnja" iz Novog Sada i "MS Atlas 021" iz Veternika, a radove su dobile nakon što je Komisija za zaštitu prava ponuđača, reagujući po prijavi, naložila Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) da ponovi tender, o čemu više možete čitati OVDE.
 
  • Dragana

    06.08.2019 18:24
    Rušenje rugla
    Hvala gradskom rukovodstvu! Vraćaju poverenje gradjana doslednim sprovodjenjem obećanog. Osluškuju potrebe gradjana,..
  • Igor

    05.08.2019 17:48
    Ns
    Hvala bogu vise, da ociste to leglo zaraze
  • Ns

    05.08.2019 15:29
    Ako je kuća već oronula, onda je obnovi, nemoj je rušiti. Aj da srušimo onda i zmaj Jovinu, znate koliko te kuće imaju godina. Ja sam mlad i za to sam da se grade nove moderne zgrade, ali nemoj rušiti staro već renoviraj, stare građevine daju šmek gradu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.