Novosadski komunalci izdali osam kazni od 25.000 dinara zbog bacanja smeća na javne površine

Komunalni inspektori i komunalna policija izrekli su na licu mesta osam prekršajnih kazni od po 25.000 dinara Novosađanima koji su bacali smeće na javne površine.
Novosadski komunalci izdali osam kazni od 25.000 dinara zbog bacanja smeća na javne površine
Foto: 021.rs
Takođe, kako navode Gradskoj upravi za inspekcijske poslove, u prethodnih mesec dana izrečen je i veliki broj upozorenja, a pokrenuto je ukupno 197 upravnih postupaka gde su dati nalozi "Čistoći" da se ukloni otpad, koji je nepropisno odložen od strane građana koji nisu zatečeni na licu mesta.
 
Podsetimo, kako je 021 prvi pisao, u junu su izmenjene odluke o komunalnom redu u Novom Sadu i pooštrene kazne za one koji bacaju smeće van površina predviđenih za to i ne vode računa o svojim ljubimcima. 
 
Kazne za stvaranje deponija i bacanje smeća mimo kanti, vođenje ljubimaca bez povoca, nečišćenje izmeta i uništavanje tartan staze na keju su 25.000 dinara za svakog građanina koji krši lokalne komunalne propise.
 
Za pravna lica, umesto 30.000 dinara kazna će biti 150.000 dinara za iste prekršaje. Odgovorno lice u preduzeću platiće 25.000 dinara umesto 10.000 dinara, a preduzetnik 75.000 dinara umesto 15.000 dinara. Opširnije o izmenama odluka možete čitati u našem tekstu OVDE.
 
Gradska uprava za inspekcijske poslove je najavila da će i u narednom periodu nastaviti pojačanu kontrolu i nadzor odlaganja komunalnog i drugog otpada.
  • Vlada

    14.08.2019 15:14
    @Kaća

    Kakav se smrad širi od toga što nekoliko desetina pasa istisne po decilitar morkaće na prostoru od par hiljada kvadrata? Evo jel mogu ja da pogodim, jel nepostojeći?
  • Dejan

    14.08.2019 09:48
    E moji komunalci, kada uđeš u Novi Sad pre Najlona dočekate te deponija koja se redovno godinama obnavlje.Da li ste tamo nekoga kaznili.
    A vama što deca na keju smetaju selite se na selo.
  • Kaća

    13.08.2019 15:29
    ?
    Zašto nemamo kontejnere za separciju otpada: staklo, papir, tekstil, plastika, ostalo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.