Glupost je neuništiva: Mural tolerancije u centru Novog Sada oskrnavljen parolom "smrt perima"

Mural na kojem su prikazani Varadinski most, Petrovaradinska tvrđava, uz natpis "tolerancija" u centru grada već izvesno vreme je u lošem stanju, a to pogoršava i skrnavljenje onih kojima je tolerancija u Novom Sadu, izgleda, neprijatelj broj jedan.
Glupost je neuništiva: Mural tolerancije u centru Novog Sada oskrnavljen parolom "smrt perima"
Foto: 021.rs
Naslikan pre nekoliko godina, mural se nalazi na bočnom delu fasade Menratove palate, na Bulevaru Mihajla Pupina. Delovi murala su počeli da nestaju zbog otpadanja delova fasade, pa je već zreo za obnovu.
 
 
Ipak, neko je dodatno želeo da naruži mural koji je bio kontra grafitima mržnje u gradu, pa je tako crvenim sprejom povukao liniju preko reči "tolerancija". Pored ove reči dodato je: "Smrt perima".
 
Autor grafita je verovatno želeo da poželi smrt "pederima", ali ga je brzina da ne bude uhvaćen ili nepismenost, sprečila u tome, pa je na kraju ispalo to što je ispalo.
 
  
 
Murali tolerancije nisu prvi put na meti vandala. Pre dve godine oskrnavljen je mural tolerancije koji je oslikala organizacija New Point of Culture. Na njemu je ćirilicom bilo napisano "Novi Sad grad ljubavi", da bi na latinici bilo dodato "i tolerancije". Ipak, i to malo latinice zasmetalo je nekome, pa je ona preškrabana, a ispod ovih reči su napisane iste, ali na ćirilici. 
  • @Srbija+Rusija

    29.08.2019 11:54
    "Smrt kompjuterima i internetu"
    Izvini, a zašto onda koristiš kompjuter i internet?
  • QQ

    28.08.2019 20:54
    Aristotel
    Tolerancija i apatija su poslednje vrline umirućeg društva.
  • Srbija+Rusija

    28.08.2019 09:24
    Ovo trenutno ludilo ce prestati kad-tad a onda cete videti kada se uspostavi nebeska veza izmedju Srbije i Rusije vekovnih prijatelja i saradnika. Svi peri i neperi ce tada proci strasni sud stranci ce biti isterani iz zemlje a i domaci. Ostacemo samo mi pravoverni sto znamo sta znaci voleti svoju zemlju i mrzeti sve ostale. Smrt muralima. Smrt globalizaciji. Smrt svemu zapadnom. Smrt kompijuterima i interne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.