GSP iznajmljuje 105 elektronskih aparata za prodaju karata

Elektronski aparati za prodaju papirnih karata koji će do uvođenja elektronskog sistema naplate zameniti deo skoro 50 godina starih mehaničkih sprava za prodaju karata, biće instalirani u autobusima Gradskog saobraćajnog preduzeća narednih nedelja, saznaje 021.rs.

Kako se navodi u upravo završenom tenderu, GSP će od Telekoma Srbija i Bus Logic iz Požarevca, koji su dali zajedničku ponudu, iznajmiti 105 terminala sa štampačima, od kojih je 90 namenjeno za autobuse, a 15 za rezervu.

Ovi aparati koji će se naći u otprilike polovini autobusa GSP-a u osnovi liče na male fiskalnu kasu i imaju funkciju izdavanja i prodaje papirnih karata, evidenciju radnog učinka vozača i genereisanje različitih izveštaja i statistika o broju prodatih karata po različitim zahtevima. Cena iznajmljivanja ovih aparata je 4,9 miliona dinara bez PDV-a. 

U dokumentaciji se ne navodi na koji period se oprema iznajmljuje, ali zato piše da mora da ima mogućnost nadogradnje. Od ponuđača se tražilo da aparati mogu da se nadograde tako da primaju razne tipove elektronskih kartica, da služe za internet prodaju karata, da budu integrisani u sistem za praćenje načina vožnje, da budu deo sistema informisanja putnika u realnom vremenu preko displeja ili mobilnih aplikacija.

Sve ove nadogradnje su deo plana o novom elektronskom sistemu naplate za javni gradski prevoz u Novom Sadu, poput onih koji već postoje u Beogradu i drugim gradovima. GSP taj sistem već 10 godina pokušava da uvede u Novom Sadu i bilo je nekoliko neuspelih tendera. Poslednjih par godina tendera nije ni bilo, ali u planu nabavki za 2019. godinu postoji jedan u vrednosti od 135 miliona dinara, međutim, za sada nema informacija kada će biti raspisan ovaj tender.

  • labud

    08.10.2019 17:40
    a možda ono kao
    i ja malo guglah a i inače koristim i prevoz van sela novog sada ka gradovima srbije, vidim da firma iznajmljivac radi dosta dugo i stabilno u skoro svim mestima u srbiji, pa sad ono ima raznih varijanti tih uredjaja a ovo je koliko videh nesto od skoro, pa sad se zapitah da l svi u srbiji ludi samo novi sad pametan pa samo njemu ne odgovara pa ono nije na meni nego na vecini a s druge strane mozda je ovo preduslov za nesto mozda nas iznenade mozda se nadogradi pa kad udju neki kao npr čika, aa, kru... sistem prepozna plitak mozak pa naplati skuplju tarifu... kazem opet mozda
  • Čika

    07.09.2019 09:46
    Tako nam i treba
    Verovatno ovi nisu prvi koji pljačkaju... Ali, niko do sada nije pokazao toliko drskosti i/ili neznanja. Ne znaju ni da kradu. I baš ih briga što će narod shvatiti, toliko su osioni.
    A ako na sledećim izborima oni opet "pobede", ako ne znamo da treba da ih zaustavimo - bolje nismo ni zaslužili.
  • Nole

    05.09.2019 18:26
    -
    Iznajmljuje hmmm

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti