Izabran novi direktor karlovačkog JKP "Belilo"

Skupština opštine Sremski Karlovci imenovala je novog direktora JKP "Belilo" na sednici održanoj 30. avgusta.
Izabran novi direktor karlovačkog JKP "Belilo"
Foto: 021.rs
Na čelo javnog preduzeća došao je Radoslav Janković, diplomirani pravnik master koji će na toj dužnosti biti četiri godine. 
 
Kako se navodi u odluci o imenovanju, Janković ispunjava sve uslove za imenovanje, uključujući i stečeno visoko obrazovanje, pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje, da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća, da poznaje oblast korporativnog upravljanja, da ima radno iskustvo u vođenju poslova, da nije član organa političke stranke i da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci. 
 
Ipak, odbornici na sednici Skupštine nisu imali uvid u biografiju novog direktora, a iz Opštine nisu odgovorili ni na pitanja 021 u vezi sa izborom novog direktora, niti su poslali biografiju Radoslava Jankovića koja je tražena preko Zahteva za pristup informacijama od javnog značaja. 
 
Prema podacima dostupnim na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, član je izborne komisije Skupštine grada Novog Sada u sastavu izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje". On se takođe nalazi na mestu predsednika upravnog odbora Doma učenika srednjih škola "Brankovo kolo", a i član je nadzornog odbora Gerontološkog centra. Prethodno je bio član nadzornog odbora JKP "Temerin". 
 
Pre Jankovića, na mestu v.d. direktora bio je Lazar Pavlović koji je, kako je prethodno pisao 021, na tu poziciju imenovan na prečac iako nije imao nikakvo radno iskustvo vidljivo u njegovoj zvaničnoj biografiji. Više o tome OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti