Vučević: Kreditni rejting Novog Sada bolji, sada je "pozitivan" umesto "stabilan"

Međunarodna kreditna agencija "Moody's" kreditnu ocenu Novog Sada opisala kao "pozitivnu", za razliku od prošlog puta kada je Grad dobio ocenu u rangu "stabilnog", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević, a navodi se u saopštenju iz Gradske kuće.
Vučević: Kreditni rejting Novog Sada bolji, sada je "pozitivan" umesto "stabilan"
Foto: 021.rs
Kako navodi Vučević, to znači da je Novi Sad, prema izveštaju te agencije zajedno sa Beogradom i Valjevom, popravio kreditni izgled.
 
"Činjenica da je Agencija poboljšala kreditne izglede Grada Novog Sada iz 'stabilno' u 'pozitivno' predstavlja veliko priznanje za naš grad i refleksiju svega onoga što poslednjih godina radimo...Taj uspeh nije samo puka cifra ili mesto na nekoj skali, već treba da ga oseti svaki građanin koji danas živi u kvalitetnijoj i sadržajnijoj svakodnevici. Kada su u pitanju cifre, to svakako zanima investitore koji sagledavajući neko naredno ulaganje, gledaju koliko je stabilna sredina u koju bi došli i proširili svoje poslovanje", navodi Vučević u saopštenju.
 
Kako je još dodao, novi dugovi se ne prave, a stari se uredno vraćaju i u budućnosti će se razvijanje Novog Sada nastaviti "dalje, još jače i bolje".
  • laganje

    12.09.2019 14:53
    Sa ovom vlasti sve raste pa i kreditni rejting. Vučević jao gazda leže i maže a kad građani pogledaju u novčanik, nikad gore.
  • Naravno

    11.09.2019 12:36
    kad
    Naravno kad niste isplatili solidarnu pomoć najugroženijim u državnom sektoru Radosnom detinjstvu (vrtićima) i kulturi. Niko se ne buni jer smo navikli da budemo poslednja rupa na svirali.
    Naredili ste Vašim kad ste videli šta se desilo da se reši problem, do sad to nije urađeno. iako su svi iz ostalih preduzeća, uprava, Gradske kuće i ostalih delova Gradske vlasti taj novac potrošili još pre 3 meseca. SRAMOTNO da mi sa najnižim primanjima (Radosno detinjstvo i kultura) budemo zaobiđeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti