Odbornici u utorak o davanju lokacija za javne garaže na 43 godine i planu Limanskog parka

Najvažnija tačka dnevnog reda sednice Skupštine grada koja je zakazana za utorak, 17. septembar je donošenje koncesionog akta kojim će se pokrenuti procedura izdavanja 12 lokacija za garaže privatniku ili privatnicima na 43 godine.
Odbornici u utorak o davanju lokacija za javne garaže na 43 godine i planu Limanskog parka
Foto: 021.rs

Mada će odbornici Demokratske stranke nastaviti da bojkotuju sednice Skupštine grada, očekuje se da se za skupštinskom gavornicom ostatak opozicije iz redova SRS i DJB usprotivi nameri Gradskog veća da četiri garaže u centru i osam u stambenim blokovima širom Novog Sada ponudi na koncesiju od 43 godine. O detaljima koncesije koja treba da bude završena na proleće naredne godine pročitajte više u našem tekstu OVDE.

Podsetimo da je gradonačelnik Miloš Vučević pre nekoliko meseci nakon otvaranja ponuda sa neobavezujućeg poziva za šest garaža naveo da su dobili ponudu kineske kompanije da četiri garaže izgradi u Ulici Modene, na Trgu republike, kod Banovine i u Šafarikovoj ulici, sa koncesijom na 40 godina.



Na sednici Skupštine se očekuje i rasprava o trošenju budžeta u prvih šest meseci ove godine, jer se u kasu slilo manje novca od planiranog, a potrošnja je bila još slabija uz samo oko 17 odsto kapitalnih investicija, o čemu više možete čitati OVDE.

Mada manju budžetsku potrošnju gradska vlast pravda nezavršenim tenderima i time što se poslovi plaćaju tek po završetku radova, znajući da mnoge investicije nisu počele ni u devetom mesecu, čini se da je realizacija poslova usporena tako da budu budu gotovi u martu-aprilu naredne godine kada slede lokalni izbori, što nije prvi put da se u Novom Sadu vlast trudi da investicioni bum bude baš u vreme glasanja.

Sa izveštajem o budžetu povezani su i izveštaji o realizaciji planova poslovanja i investicija javnih preduzeća za prvih šest meseci koji takođe pokazuju daleko manju realizaciju od planirane.



Urbanistički planovi Limanskog parka i 12-ospratnice na Bulevaru kralja Petra I

Kada su u pitanju urbanistički planovi, na dnevnom redu Skupštine će biti njih desetak, a među njima se izdvaja plan ugla Bulevara Kralja Petra I i Rumenačke ulice. Na ovaj plan je veći broj građana i udruženja uložio prigovore jer je ideja da se zida 12-ospratna zgrada, međutim Komisija za planove i urbanisti su sve prigovore odbacili.

Na dnevnom redu je i odluka da počne izrada plana detaljne regulacije Limanskog parka, ali se u samom predlogu odluke ne navode detalji i tek kada plan bude na ranom javnom uvidu, javnost će moći da vidi šta urbanisti planiraju da bude u parku. Za sada je poznato samo da će se graditi poslastičarnica od više stotina kvadrata i igralište.

Među planovima je i predlog da se radi plan novog stadiona FK "Vojvodina", a više o tome OVDE.

Na dnevnom redu su i plan Arheološkog parka na Bulevaru Evrope, nedaleko od Rumenačkog puta, plan Karagače u Petrovaradinu, plan dela Veternika oko Leptirove ulice, plan dela centra Petrovaradina, plan radne zone Sever IV i plan dela grada oko Radničke ulice, tj. prostora gde je sada crpna stanica. Odbornici će razmatrati i urbanističke planove dela Kaća, lokaciju vrtića u Save Maleševa, kao i plan Čeneja.  

Ostali planovi na dnevnom redu se uglavnom odnose na pojedinačne lokacije koje se menjaju mahom na predlog investitora, koji su uglavnom i platili izradu novih akata. Tako se plan generalne regulacije prostora između Bulevara Evrope, Bulevara cara Lazara, Stražilovske, Žarka Zrenjanina, Bulevara Mihajla Pupina, Jevrejske i Futoške nalazi na dnevnom redu u tri slučaja, jednom zbog već pomenutog stadiona, kao i zbog lokacije u Ruđera Boškovića 16 i lokacije u Cara Dušana 2. Menja se i plan Sremske Kamenice zbog crkve na Trgu kralja Petra I, plan kompleksa oko Dečije bolnice zbog lokacije između Hajduk Veljkove i Dr Hempta, kao i plan dela Futoga južno od Rade Kondića zbog objekta na uglu ove ulice i Prvomajske.

Odbornici će razmatrati i niz predloga za davanje imena ulicama, između ostalog da glumac Ratko Radivojević i humanitarka Diana Budisavljević dobiju ulicu, kao i predlog da se postavi spomen ploča Jelici Belović Bernadžikovskoj na unutrašnju stranu istočnog zida Uspenskog groblja.

  • Neša

    17.09.2019 08:24
    Protesti Novom naselju
    Ljudi moramo se organizovati, na Novom naselju ovo ne sme da prođe!
    Inobačka koja nas je godinama ostavila da živimo u blatu, sada je smislila u dogovoru sa gradom da nam umesto besplatnog parkinga i dečijih igrališta kao što je bilo planirano pravi garaže.
    I informacija od vlasika Inobačke je da će cena parkinga biti 3.500,00rsd mesečno!!
    Moramo nešto da preduzmemo. Predlažem blokadu bulevara Bate Brkića ili blokadu Inobačkinih gradilišta!!
  • /

    16.09.2019 18:25
    /
    neki protesti? bilo sta

    znaci svaka galama je tu zbog konfekcije. kao ono citanje pesama dodiku pred rusenje banke
  • Kaja

    16.09.2019 16:47
    Na čega će te garaže ličiti posle 43 godine i da li će biti upotrebljive posle toliko godina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti