FOTO, VIDEO: Kineski policajci počeli da patroliraju Novim Sadom

Novosadskim ulicama od danas, 23. septembra uz srpske šetaju i kineski policajci.
FOTO, VIDEO: Kineski policajci počeli da patroliraju Novim Sadom
Foto: 021.rs

Građani su srpsko-kinesku patrolu u kojoj su dva kineska policajca i srpski policajac i policajka mogli da vide u centru Novog Sada, Dunavskom parku i na Keju.

Koliko se moglo čuti, kineski policajci prvi dan na ulicama vojvođanske prestonice provode u obilasku ulica i lokacija gde turisti uglavnom borave, a ovo je i prilika da se upoznaju sa svojim kolegama iz Srbije.



Reporter 021.rs je primetio i nekoliko kineskih turista koji su uglavnom iz daljine posmatrali prolazak uniformisanih policajca i nisu odavali utisak iznenađenosti, što je nekako i očekivano jer mnoge policije u svetu neguju ovakav vid saradanje gde se ljudstvo razmenjuje kako bi se olakšala komunikacija sa strancima. To su srpski državljani, na primer, mogli da vide i u Crnoj Gori.

Kineski policajci nisu naoružani i nemaju nikakve posebne nadležnosti, već im je zadatak da tokom patrola u Novom Sadu, Beogradu i Smederevu, gde je najveći broj kineskih turista, pomognu u komunikaciji sa njima ne samo zbog jezika, već i zbog toga što je međunarodna praksa pokazala da su građani otvoreniji za saradnju kada vide predstavnike svoje zemlje.



Novosađani su, kako se uverio reporter 021.rs, kineske policajce fotografisali mobilnim telefonima, a nekolicina im se i javila na engleskom.

  • /

    26.09.2019 12:57
    /
    @Znam
    obecao si jos za prethodno prolece amere

    u tom se slucaju boj nasih a ne amera posto ce ns tada biti bombardovan od nasih kao vukovar
  • Sasa Shanghai

    26.09.2019 08:16
    nemate
    pojma o cemu pricate. Vazno je da je vama svima u Srbiji dobro sa Vodjom. Pozdrav iz Kine!
  • Petar R

    25.09.2019 14:51
    Najzad panduri na ulici
    To je napredak, jer do sada nisi mogao videti pandura na ulici. Ali, odvešće ovi naši kineze u svoje busije, u kafiće na džaba piće i u prodavnice brze hrane na džaba klopu.
    Svako čudo 3 dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti