Bez dogovora građana i vlasti oko garaža na Novom naselju

Višesatni razgovori građana i predstavnika Grada u vezi sa namernom vlasti da privatnom koncesionaru na 43 godine izda lokacije u stambenim blokovima u Ulici Bate Brkića kako bi sagradio ukopane garaže, nisu dali rezultata, saznaje 021.rs.
Bez dogovora građana i vlasti oko garaža na Novom naselju
Foto: 021.rs

Naime, predstavnici stanovnika ove ulice koji su sakupili potpise više od 300 vlasnika stanova u ovom delu Novog naselja i Satelita sa sastanka u petak su izašli vrlo nezadovoljni informacijma koje su im prezentovali direktor "Urbanizma" Dušan Miladinović i pomoćnica gradonačelnika Adrijana Mesarović.

Podsetimo da su se građani pobunili nakon što je Grad pokušao da kao primedbu u plan regualcije Novog naselja nakon javnog uvida doda pet ukopanih garaža u Bate Brkića (o čemu je 021.rs pisao OVDE), od kojih bi četiri bile date koncesionaru. Skupština grada je i usvojila ovaj plan, tj. da se do marta naredne godine održi tender i privatniku da mogućnost da gradi garaže.

Gradonačelnik Miloš Vučević je krajem prošle nedelje za medije naveo da očekuje da se građani predomisle, kao i da se garaže grade jer su to tražili stanovnici tog kvarta. Međutim, kako su za 021.rs u potvrdili građani koji su učestvovali na sastanku, vrlo ih je razočaralo ono što su čuli, a jedan od stanovnika Ulice Bate Brkića, Dragan Gmizić, na Tviteru je okačio i fotografiju papira na kome je skica navodne ukopane garaže koja je građanima prikazana na sastanku.



U obaveštenju koje su predstavnici pobunjenih građana iz ulica Bate Brkića, Anđe Ranković i Braće Dronjak okačili po zgradama u ovom delu Novog naselja navodi se da predstavnici Grada na sastanku nisu odgovorili na mnoga pitanja i dali su samo delimična objašnjenja o planovima za garaže.

Novi sastanak sa predstavnicima Grada je, kako 021.rs saznaje, planiran za petak, 4. oktobar, a stanari od vlasti traže da im se odgovori na sledeća pitanja:

1. Zašto se pravi javna garaža na Novom naselju kada ovde nema nijedne javne ustanove?
2. Tačne podatke o eventualnom početku izgradnje kao i roku u kojem bi bile izgrađene?
3. Šta u slučaju da se na tender za koncesiju niko ne javi? Do kada bi bili prinuđeni da živimo u blatu?
4. Prikaz detaljnog idejnog rešenja pomenutih garaža (3D vizuelizacija arhitektonskog rešenja)
5. Kolika bi bila cena parkiranja za stanare, i da li mogu da garantuju neku cenu i na koji period?

Stanovnici Bate Brkića su istovremeno najavili da će nakon sledećeg sastanka sa Gradom pozvati komšije da se okupe kako bi ih obavestili o odgovorima koje su dobili i dogovoru o daljim koracima.

  • Крле

    03.10.2019 14:54
    @Реља
    На чему си ти деране?
    Има већ неких 15 година да на Новом насељу нема довољно паркинг места.
    Проблем мора да се реши, не надземним, већ управо подземним гаражама.
  • Miki

    01.10.2019 13:46
    Temelji?
    Ukopane garaze veoma lako mogu da promene namenu u temelje novih zgrada, samo se skine gornji deo. Dubina, izolacija, sve odgovara, samo se saceka momenat.
    To mi je palo na pamet kada sam se stavio u poziciju investitora koji sedi u kaficu sa korumpiranim politicarem i smisljaju kako da prevare nekog i preotmu nesto tudje.
  • Dr. Brele

    01.10.2019 11:52
    Pljacka gradjana
    Dakle napredni olosi ne znaju vise kako da narodu uzmu pare pa su smislili da nasu javnu povrsinu gde su se mogli izgraditi javni parkinzi igralista i jos po nesto korisno za gradjane daju privatnom konsesionaru koji ce da kamci gradjane i da trpa lovu u dzep sa jos nekim politicarima sa vlasti, i kakva javna garaza na novom naselju gde nema nijedne javne ustanove i gde je urbanisticki moguce sve resiti, jednom recju KRIMINAL koji se mora zaustaviti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti