Koncerti za bebe i roditelje od ove subote ponovo u Galeriji Matice srpske

Koncerti za bebe, koji su privukli pažnju velikog broja roditelja, ponovo se od ove subote održavaju u Galeriji Matice srpske, a roditelji su pozvani da se prijave što pre.
Koncerti za bebe i roditelje od ove subote ponovo u Galeriji Matice srpske
Foto: Gorica Nikolin
Galerija Matice srpske, u saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada, priređuje novu koncertnu sezonu klasične muzike za bebe i njihove roditelje i to od oktobra 2019. do juna 2020. godine, u okviru projekta "Odrastanje uz umetnost".
 
Ove subote, 12. oktobra, biće održana prva dva koncerta - u 11 i 12:30 sati. Koncerti su svake prve subote u mesecu.
 
U novoj sezoni koncerata, muzičari Beogradske filharmonije će 30 minuta izvoditi pažljivo odabrane klasične kompozicije, koje su po dinamici i sadržaju prilagođene najmlađim posetiocima Galerije.
 
 
Budući da je broj mesta na koncertima ograničen, potrebno je da roditelj ili staratelj koji želi da dovede dete rezerviše besplatnu kartu putem onlajn formulara:
 
za koncert u 11:00 sati - OVDE
za koncert u 12:30 sati - OVDE
 
Svake prve subote u mesecu, hol Galerije Matice srpske pretvoriće se u parking za kolica, a velika sala postaće muzička dvorana u kojoj bebe mogu slobodno da uživaju slušajući najlepše klasične kompozicije, asistirajući muzičarima svojim pokretima, plačom, prvim rečima i tapšanjem. 
 
Svaka beba dobiće na poklon radosnicu "Beba u Galeriji. Prvi koraci uz umetnost" koja beleži i čuva dragocene uspomene prvih susreta sa kulturom i umetnošću. Nakon koncerta, roditelji sa najmilijima mogu bojama da ostave bebin otisak na platnu ili fotografisanjem ispred panoa, stvarajući uspomenu na bebin prvi dolazak u Galeriju. 
 
 
Ova jedinstvena "umetnička dela" biće posebno predstavljena na poslednjem koncertu, u junu 2020. godine.
 
Osim koncerata klasične muzike, Galerija Matice srpske je prošle godine postala prvi muzej u Srbiji koji je prilagođen potrebama roditelja sa bebama – na raspolaganju su fotelja za dojenje i hranjenje, povijalica za bebe, kao i igračke u Dečjoj sobi
 
Svakog utorka ulaz u Galeriju Matice srpske je za roditelje sa bebama slobodan, a najmlađima je omogućeno puženje, igranje, plakanje, smejanje i uživanje u umetnosti.
 
Kako izgledaju koncerti za bebe pogledajte u našim reportažama OVDE i OVDE.
 
Galerija Matice srpske nalazi se na Trgu galerija 1.
  • Jelena

    09.10.2019 22:12
    Nema mesta
    Mi smo zeleli da dodjemo na koncert, ali nema vise slobodnih mesta..
  • Goran

    09.10.2019 09:43
    Bravo
    Svaka čast na ideji i realizaciji. Ovako se kreira bolja budućnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura