Uskoro počinje rekonstrukcija doma zdravlja na Limanu, spremljeno 690 miliona

Dom zdravlja "Novi Sad" u narednih mesec dana traži izvođače radova na rekonstrukciji ambulante na Limanu IV, posao koji bi trebalo da se radi u sledećih godinu dana.
Uskoro počinje rekonstrukcija doma zdravlja na Limanu, spremljeno 690 miliona
Foto: 021.rs
Rok za izvođenje radova je najduže 400 dana, a garancija za radove ne može da bude kraća od dve godine od dana primopredaje radova. Procenjena vrednost ovih radova je nešto više od 692 miliona dinara
 
Reč je o kompletnoj rekonstrukciji, tokom koje se očekuje preseljenje osoblja i pokretne opreme u drugu ambulantu. Kako su gradski čelnici planirali još pre dve godine, kad se radio projekat, izgradnjom nove zgrade na Bulevaru patrijarha Pavla rasteretili su se punktovi Hitne pomoći, što će omogućiti da se deo doma zdravlja na Limanu preseli u Vršačku ulicu po početku rekonstrukcije. 
 
Ovi detalji biće naknadno poznati.
 
Ukoliko izvođač radova ne završi radove u ugovorenom roku, dužan je da plati domu zdravlja ugovornu kaznu u visini od 0.1 odsto od ukupno ugovorene vrednosti bez PDV-a za svaki dan kašnjenja. 
 
Na tenderu će biti odabran najpovoljnija firma ili grupa ponuđača koja bude ispunjavala sve uslove. 
 
Inače, investitor na ovim radovima nije Grad, kao osnivač doma zdravlja, već sama ustanova. Na nju je Gradsko veće tokom leta prenelo investitorska prava i obaveze za projekat rekonstrukcije u ime i za račun Grada, te je ova nabavka naknadno dodata u plan javnih nabavki. 
 
Tender je otvoren do 19. novembra.
 
Podsetimo, očekuje se i izgradnja nove ambulante doma zdravlja na Adicama, s obzirom na to da se završava s radovima na projektu ovog objekta.
  • Veki

    04.02.2020 21:31
    Tesko pacijentima
    Razbucani pacijenti,bolesni,putovace busom I nece moci na jednom mestu,ambulanti da se pregledaju..vade krv..snimaju..morace trcati.na nekoliko mesta..kakav sistem,uzass!
  • Nada

    21.10.2019 22:32
    Odgovor novosadjaninu
    Pacijenti treba da dobiju bolje uslove za lecenje a ne doktori i sestre da dobiju bolje uslove.
    Pacijenti treba da budu glavni i da dobiju vrhunsku uslugu.
    Ne da ih medicinsko osoblje posmatra kao smece. Da su drski i bezobrazni prema pacijentima da na zakazane preglede se ceka ceo dan.
    A mito i korupcija vlada.
    Hocemo evropsko i svetsko zdravstvo
  • Lajos Pete

    21.10.2019 22:01
    dom zdravlja LIMAN IV
    Izvodjac duzan da u roku od 400 dana zavrsi "Rekonstrukciju" zgrade u PROTIVNOM placa (SLUSAJ-CITAJ) 0.1 posto Penala na dnevnom nivou ????? Pa u7 startu nece krenuti za takvu "KAZNU"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti