Pismo od Novog Sada do Šapca putovalo 15 godina

Novi vidovi komunikacije odavno su zamenili pisma. Međutim, jedno koje je dobio Milan Stefanović, za njega je vredno i po sadržaju a i vremenu stizanja. Od Novog Sada do Šapca, putovalo je čak 15 godina.
Pismo od Novog Sada do Šapca putovalo 15 godina
Foto: Pixabay
Pošto ništa nije naručivao, niti očekivao, kada je primio pošiljku Post ekspresa koja je nosila njegovo ime i adresu, Milan Stefanović iz Šapca je bio zatečen. Iznenađenje je bilo još veće kada je u dostavi video staru, pohabanu kovertu koja mu je poslata jula 2004. godine iz Novog Sada.
 
"Zamislite da posle 15 godina stigne na istu adresu, jer se nisam ni selio, niti se menjala adresa, a što je najzanimljivije isti je poštar svih 15 godina i još uvek na našem reonu nosi poštu", priča za RTS iznenađeni primalac pošiljke.
 
Kovertu na kojoj je nekoliko puta upisan datum o neisporučenoj pošiljci, čak i 700 dinara za otkupninu, Milan kaže nikada nije video. I pre 15 godina i danas upućena je iz Novog Sada. Za deceniju i po puta promenilo se ime države, promenila se i cena otkupa. Sada je 1.600 dinara.
 
"Da stigne pismo iz Srbije, Novi Sad - Šabac, 60 kilometara, al' draga uspomena, vredelo je čekati ovih 15 godina", kaže Milan.
 
U pismu su samo fotografije, zabeležene 4. jula u Šapcu nakon baražne utakmice za opstanak u Drugoj ligi između domaće Mačve i Mladost Luks iz Lukićeva. Pobede Mačve i kolega fudbalskih sudija Milan se seća, ali ni posle 15 godina ne zna ko mu je poslao pismo.
 
"Kad sam video ko je na fotografijama, ovo vredi, ne postoji bogatstvo koliko vredi ova slika, da sam je dobio tad, izgubio bi, sada ću je uveličati i stajaće na zidu do kraja mog života uveličana sa mojim sportskim prijateljima", navodi Stefanović.
 
Uz pošiljku od pre 15 godina, Milan kaže obradovao bi se i objašnjenju. Zato poštansko sanduče otvara redovno, jer ko zna možda će mu iz Novog Sada, na već poznatu adresu, stići još koja uspomena.
  • Odgledati prilog

    23.10.2019 23:32
    Amaterizam RTS-a
    Treba samo uključiti mozak i videti:
    Da je Post Express uručen dan nakon sto je poslat; da je u Post Express pošiljku spakovana stara pošiljka iz 2004. koja se pošiljaocu vratila zato sto je primalac nije podigao. Po svemu sudeci, pošiljalac je sačuvao i, sada, posle toliko godina ponovo poslao, stavljajući je sa originalnim kovertom u novi koverat; da na pošiljci jasno piše ime, prezime i kontakt telefon posiljaoca, koji je, uzgred budi rečeno, i onda i sada našao način da zaradi, prodajući fotografije.
    Za pismene dovoljno.Očigledno da na RTS-u nema više novinara, kada snimaju amaterske priloge. Ili je možda nešto drugo u pitanju, možda treba oblatiti konkurenciju batinom Royal Express-u.
  • Novosađanin

    23.10.2019 12:17
    Ja sam čuo da postoji negde neki Šabac ali nisam bio siguran da li je legenda ili istina...
  • Android 17

    23.10.2019 10:17
    Meni je od Carine Novi Sad do Novog Sada putovalo 28 dana...
    Kad sam ih nazvao oko 15. u mesecu, pošto sam imao praćenje pošiljke i video da je stigla na carinu 5., rekli su mi:"Nemojte očekivati da će vam stići pre 25. pošto nećemo pre toga početi da carinimo za ovaj mesec." Stigla je 2. sledećeg meseca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti