Tender za gradnju još 438 stanova za bezbednjake u Novom Sadu

Preduzeće "SPV Dunav", koje je zaduženo za gradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu, raspisalo je tender za izgradnju još tri stambene zgrade sa 438 stanova, saznaje 021.rs.
Tender za gradnju još 438 stanova za bezbednjake u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Procenjena vrednost izgradnje je 1.848.465.272,36 dinara, ali nije poznato kako će ovaj novac biti obezbeđen, mada je verovatno ponovo u pitanju kredit kod Komercijalne banke, kao što je država postupila u slučaju obezbeđivanja preko 2,2 milijarde dinara za izgradnju prvih 548 stanova za bezbednjake na Novom naselju, koja je počela pre nekoliko meseci. 

Kako 021.rs saznaje, sada je planirana gradnja zgrada "G", "Đ", "E" i parterno uređenje prostora sa parkovskim površinama. 

Ove zgrade će se nalaziti desno od postojećeg stambenog bloka naselja "Sunčana strana", koje se nalazi severno od Bulevara vojvode Stepe na Novom naselju, odnosno sve tri zgrade će biti uz Ulicu Pavla Ivića. Zgrade se zidaju u sklopu kompleksa koji treba da sadrži ukupno 1.972 stana, pre nekoliko meseci je počela gradnja tri zgrade sa 548 stana i za nekoliko dana će početi i njihova prodaja po ceni od 500 evra po kvadratu, o čemu je 021.rs OVDE pisao. 
 
Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji u koju je 021.rs imao uvid, objekat "G" će biti stambena zgrada od šest spratova sa potkrovljem, imaće tri lamele i nalaziće se paralelno sa ulicom koja se planira na toj lokaciji, što će biti produžetak Ulice Oblačića Rada, a zgrada će imati pristup i iz Ulice Pavla Ilića i novoprojektovane ulice. Ova zgrada će imati 10.097 neto kvadrata, sa 172 stana. Lamela jedan i tri će imati po 55 stana, dok će lamela dva imati 62 stana.
 
Objekat "Đ" i "E" će imati po 133 stana, biće skoro istovetni, imaće šest spratova sa potkrovljem, a neto površina će biti po 8.034 kvadratnih metara. Svaka od ove dve zgrade će imati od po dve lamele sa 62, odnosno 71 stanom. Ove dve zgrade su paralelne sa ulicom Pavla Ilića i novom projektovanom ulicom. 
 
Stanovi koji će se prodavati u sklopu ovog bloka koji nosi redni broj tri će biti od jednosobnih do troiposobnih površine od 36 do 80 kvadrata, slično kao u zgradama "A", "B" i "V" koje se već zidaju u bloku jedan i dva. U foto galeriji 021.rs možete videti i tabelarne prikaze površine svakog stana po prostorijama u lameli G1, a zainteresovani mogu da vide sve arhitektonske nacrte i druge podatke u konkursnoj dokumentaciji na sajtu "SPV Dunav"
 
 
Podsetimo da je ranije dogovoren posao razminiranja ovog dela Novog naselja, o čemu je 021.rs pisao OVDE.
  • NeleNS

    02.12.2020 08:51
    Bezbednost
    Eto koliko narod samo priča i priča... Samo se spominje policija i vojska kao stanovi za pripadnike snaga bezbednosti a isti ti ne znaju da pravo na konkurs su imali i ostali kao što su vatrogasci, zatvorski čuvari, sudska straža itd, porodice poginulih boraca i ostalo. Zato ljudi manje lupajte gluposti nisu to stanovi samo za policajca i vojnika. Pozdrav
  • Neimar

    07.11.2019 10:40
    Armirac
    Alisa ,prosetajte do naselja da vidite kako napreduje gradnja
  • Zoki

    07.11.2019 08:51
    Zašto
    U celoj zemlji se grade stanovi za bezbednjake.
    Zašto?
    E pa zato što kada gradite za bezbednjake, svi ugovori, tenderi i sl. su suspendovani, pogadjanje je po dogovoru, a dokumentacija drzavna tajna i nije dostupna javnosti...
    Drugo pitanje je jos jezivije. Ako ima toliko stanova za bezbednjake, mi pocinjemo da licimo na Istocnu Nemacku iz 60-70-ih godina, punu spijuna koji potkazuju komsije i prijatelje zarad ocuvanja totalisickog rezima i policijske drzave!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti