Za autosmećar u Sremskim Karlovcima nema novca, za projektnu dokumentaciju za izgradnju plutajućeg objekta ima

Iako je opština Sremski Karlovci povukla subvenciju u vrednosti od četiri miliona dinara JKP "Belilu" namenjenu za kupovinu autosmećara, istom preduzeću namenila je 3.600.000 dinara za projektno-tehničku dokumentaciju za izgradnju pristana, odnosno plutajućeg objekta za ukrcavanje i iskrcavanje putnika na Dunavu.
Za autosmećar u Sremskim Karlovcima nema novca, za projektnu dokumentaciju za izgradnju plutajućeg objekta ima
Foto: 021.rs
U izmenjenom programu JKP "Belilo" za 2019. godinu navodi se da je shodno smanjenju prihoda, povećanom obimu posla i nepredviđenim troškovima morala da se izvrši korekcija troškova poslovanja. Navedeno je i da se nepredviđeni troškovi pre svega odnose na troškove ležarine za pristan zbog "nešto sporije dinamike radova na izgradnji pristupnog puta, dobijanja saglasnosti i dozvola nadležnih institucija". Naime, zakup hangara, odnosno ležarina za pristan koštala je 1.800.000 umesto 500.000 dinara.
 
JKP "Belilo" planira da angažuje i konsultanta u vezi sa izgradnjom pristana za putničke brodove, a ovu uslugu platiće 600.000 dinara. Takođe, postoje i dodatni troškovi u vezi sa postavljanjem plutajućeg objekta u iznosu od 490.000 dinara, koji uključuju prikupljanje informacija od nadležnih organa, obradu podataka, izradu dokumentacije i ostvarivanje saradnje sa stručnim licima.
 
Na račun JKP "Belila" sledeće godine trebalo bi da "legne" i 20 miliona dinara od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za završetak izgradnje pristana.
 
Inače, predsednik Opštine Sremskki Karlovci Nenad Milenković, ocenio je da je buduće putničko pristanište "ponos grada i države", kao i da će doprineti dolasku većeg broja turista u Karlovce.
 
Kako je ranije 021 pisao, postupak javne nabavke kamiona autosmećara obustavljen je zbog proglašenja vanredne situacije u Opštini Sremski Karlovci u vreme raspisivanja nabavke, iako je još u izveštaju o poslovanju za 2018. godinu naglašena potreba za novim kamionom koji je neophodan za kvalitetno obavljanje delatnosti. Pojedini opozicionari tvrde da Sremski Karlovci trenutno nemaju nikakav autosmećar, te da im je JKP "Čistoća" iz Novog Sada ustupila jedno od svojih vozila. Više o tome u našoj priči OVDE.
 
Kako se u izmenjenom programu vidi, porasli su i troškovi javne rasvete, i to sa 120.000 na 600.000 dinara. Usluga uklanjanja divljih deponija koštala je javno preduzeće 200.000 dinara više nego što je to prvobitnim planom predviđeno, a "Belilo" je snosilo i troškove montaže i demontaže oluka na zgradi Magistrata koji su iznosili 300.000 dinara.
 
JKP "Belilo" je promenio i planirane prihode za 2019. godinu, pa oni tako iznose pet miliona manje nego što je prvobitno zamišljeno.
 
Odbornici Skupštine Sremskih Karlovaca trebalo bi da na ovaj izmenjeni program daju saglasnost na sednici koja će se održati u petak, 15. novembra.
  • major hercegovina

    16.11.2019 11:53
    @Konsultant
    To je apsolutno izvodljivo. Date otkaz u drzavnoj sluzbi i otvorite konsultansku agenciju/firmu. Siguran sam da Vam nece biti problem da zaradite na trzistu vece svote novca svojim znanjem "procedura, postupaka i uslova" koje tako skoro volonterski (na radnom mestu placenom novcem poreskih obveznika) delite trenutno sa tim istim poreskim obveznicima.
  • S21

    14.11.2019 09:19
    Turisti sa brodova u menjacnicama menjaju po 5 ili 10 evra. Vecina ni toliko. Osim Exita sve je to jako sitno da bi se pricalo o nekakvom turizmu.
  • havarija

    14.11.2019 09:18
    river
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218588135486066&id=1577118185
    za novu turisticku atrakciju 18.000.000,00

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti