FOTO: Ambasador SAD Entoni Godfri za 021: Profesionalni i nezavisni mediji su odgovor na potrebu globalnog informativnog društva

Novoimenovani ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri posetio je juče medijsku kuću "021".
FOTO: Ambasador SAD Entoni Godfri za 021: Profesionalni i nezavisni mediji su odgovor na potrebu globalnog informativnog društva
Foto: 021.rs
Manje od mesec dana od dolaska u Srbiju i započinjanja svojih ambasadorskih dana, Godfri je posetio Novi Sad, a jedna od stanica bila je i medijska kuća "021". 
 
Ambasador Godfri se tokom razgovora sa direktorom Radiodifuznog preduzeća "021" Slobodanom Krajnovićem interesovao o stanju u lokalnim medijima i medijskim slobodama, regulatornom okruženju, političkim i svakim drugim pritiscima na novinare i medijske kuće, ali i o biznis modelu najuticajnijeg novosadskog medija, medijskom tržištu na kojem funkcioniše, kao i planovima za dalje razvijanje poslovanja. 
 
Tokom obilaska redakcije Radija 021 i Portala 021.rs, kao i prostora Radio kafea, Godfri se upoznao sa dvadesetdvogodišnjom istorijom novosadskog medija, ali i imao priliku da porazgovara sa novinarima i urednicima. 
 
 
U izjavi za 021.rs istakao je da je pristup tačnim i relevantnim informacijama od ključne važnosti, kako za demokratiju, tako i za snažnu i održivu privredu.
 
"Živimo u globalnom informativnom društvu, tačne informacije su potrebne kako bi građani učestvovali u savremenom privrednom, političkom i društvenom životu, a profesionalni i nezavisni mediji su odgovor na tu potrebu", poručio je Godfri.
 
Kako kaže, pravu nezavisnost medija teško je uspostaviti bez finansijske nezavisnosti. Zato je regulatorno okruženje važno, kao i ekonomski uslovi u kojima mediji rade. . 
 
"U SAD često kažemo za medije da su četvrti stub vlasti, jer imaju važnu nadzornu ulogu. Drago mi je što SAD podržavaju Srbiju u njenim nastojanjima da sprovede reforme i unapredi medijske slobode. Takođe, pružamo podršku medijima i javnosti u oblasti medijske i digitalne pismenosti, što je ključna veština koja je potrebna za potpuno informisano učešće u današnjem svetu kojim rukovode informacije", zaključio je ambasador SAD Entoni Godfri.
 
 
Pre posete redakcije 021, ambasador Entoni Godfri se sastao sa predstavnicima kompanije "Typhoon HIL", predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom i sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem. 
 
Zanimljivo je da je ambasador, nakon što se upoznao sa radom medijske kuće "021", odlučio da proba i lokalni specijalitet, pa je svratio do čuvenog restorana brze hrane "Maja" na indeks sendvič.
  • Marijana

    19.11.2019 13:14
    Lepo baš, ovaj ambasador inače dolazi po drugi put u Novi Sad, prvi put je bio u turističkom obilasku. Izgleda da je vrlo komunikativan i d uživa u svom poslu.
    Raduje me da je posetio i 021, mesto na kojem se ceo Novi Sad informiše, slobodnu zonu.
  • amerofil

    19.11.2019 12:32
    Hvala na poseti
  • Y

    19.11.2019 10:44
    To se zove informisanost
    Znamo ko šta klopa. Neko punjene paprike, a neko index sendvič.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti