Uskoro tender za koncesiju lokacija za četiri javne garaže u Novom Sadu

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević najavio je danas na sednici Skupštine grada da će Grad naredne nedelje napisati tender za davanje u koncesiju lokacije za četiri javne garaže.
Uskoro tender za koncesiju lokacija za četiri javne garaže u Novom Sadu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Radi se o lokacijama u Šafarikovoj ulici, na Trgu republike, u Ulici Modene i kod zgrade Banovine
 
Kružević je dodao da se radi samo o četiri od 12 ponuđenih lokacija i da to ne znači da je Novi Sad odustao od preostalih osam lokacija, nego da se u ovom trenutku mogu izvoditi ovi radovi, a da se za naredne lokacije mogu naknadno raspisati tenderi za koncesije. 
 
Predstavnici opozicije iz redova Demokratske stranke, Srpske radikalne stranke i Dosta je bilo su, reagujući na ovu informaciju, rekli da se protive davanju koncesije na garaže, pominjući, između ostalog, da Novi Sad ima suficit od šest milijardi dinara u budžetu, što je, po njima, više nego dovoljno da se sagradi veliki broj garaža.
 
Podsetimo, pored četiri lokacije za koje je sada raspisan tender, Grad je najavio još osam lokacija za garaže kojima će upravljati privatnici.
 
U Banatiću se planiraju garaže u ulici Branimira Ćosića pored vrtića "Palčica" i kod Železničke stanice. Zatim, Grad koncesionaru nudi i lokacije za dve podzemne garaže na Novoj Detelinari, i to jednu u Veselina Masleše, između Janka Veselinovića i Hadži Ruvimove, što je zapravo zelena površina na Bulevaru Evrope, a drugu nekoliko metara dalje u delu Veselina Masleše između Kornelija Stankovića i Janka Veselinovića. Konačno, nude se i četiri lokacije na Novom naselju, oko Ulice Bate Brkića od Bulevara Jovana Dučića do Anđe Ranković. Opširnije o svim ponuđenim lokacijama OVDE.
 
Dodajmo da je u toku sednica Skupštine grada, na kojoj odbornici raspravljaju, između ostalog, i o komunalnoj miliciji i budžetu Grada. Više OVDE.
  • bl

    27.11.2019 21:30
    bezite lesinari sa Novog Naselja!!!
  • Симеон

    27.11.2019 14:33
    Приоритет
    Хоће ли и црква Јована Крститеља на Детелинари добити концесију за паркинге, пошто видим да све више оних бахатих паркира поред исте? И поред тога што су паркинзи стравичан проблем као на Детелинари, град подржава инвеститорску мафију у продаји заједничких дворишта станара појединцима, под изговором зафарбаних линија, а после та иста дворишта зврје полупразна. Да требају објекти паркинга, то дефинитивно, али само у власништву грађана и државе а не концесионара.
  • Goran

    27.11.2019 14:26
    Terminal
    A gde će biti polazno/dolazno stajalisteblinija 2,12,14,17,15 i 10.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti