Član Gradskog veća: Propusti u školi u kojoj je kapija pala na đaka, obezbeđenje moglo da spreči incident

Prve informacije sa terena kažu da Osnovna škola "Dušan Radović" na Klisi, u kojoj je u sredu povređen đak prvak V. B. na kog je pala metalna kapija i nanela mu teške povrede, nije ispoštovala preporuku Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama da tokom trajanja nastave kapije škola budu zaključane.
Prema rečima člana Gradskog veća za obrazovanje i predsednika Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama Vladimira Jelića, nakon incidenta u ovoj školi u Velebitskoj ulici i obilaska terena utvrđeno je da je dežurni nastavnik u momentu povređivanja deteta bio na času, umesto da obilazi hol i dvorište.
 
"To će biti predmet utvrđivanja odgovornosti u školi. I pored odluke Saveta roditelja o angažovanju obezbeđenja u školi, koje je moglo da predupredi povređivanje učenika, tokom ovog meseca obezbeđenje nije bilo angažovano zbog, kako tvrde iz škole, nedostatka finansijskih sredstava koje škola prikuplja od roditelja učenika koji pohađaju ovu obrazovnu ustanovu. Dok prosvetna inspekcija ne usvoji konačan zapisnik na osnovu svih okolnosti, kao i policija u svom delokrugu, ne možemo davati više informacija", navodi Jelić.
 
Povređeno dete je stabilno i van životne opasnosti, a roditelji nekoliko đaka revoltirani su zbog, kako kažu, "pokušaja da se ovaj slučaj zataška i da se ne pokrene pitanje brojnih problema u školi, koji su i doveli do ovog neželjenog ishoda".
 
Roditelji su za 021 rekli da je ovom incidentu prisustvovalo više očevidaca.
 
"Već pet godina uprava škole ne radi svoj posao kako treba. Vrhunac neodgovornog odnosa i neposvećenosti deci, pre svega, ali i zaposlenima, jeste nesreća koja se desila i u kojoj je zamalo izgubljen jedan život. Uprava protura svoju verziju o događaju koja je puna neistina i rupa. A sam događaj govori o tome u kakvom je stanju škola", poručili su roditelji za naš portal.
 
Njihovu kompletnu izjavu možete da pročitate OVDE.
 
Podsetimo, škola je nova, sagrađena pre pet godina pomoću novca Evropske investicione banke.
  • Dobro Informisan

    30.11.2019 18:08
    Bavite se suštinom!
    Ovde ima gomila amoralnih ljudi. Bednika. To su svi oni koji krivicu prebacuju na decu. I svi oni koji brane odgovorne, pre svega Upravu s direktorom na čelu. A zna se ko su. Postoji hijerarhija. Zašto niko ne kaže da se to desilo dečacima koji su završili nastavu. I krenuli kući. Ne prebacujte na nastavnika čija dužnost jeste baš kako gore neko napisa da pazi na red i decu u pauzama, to se od njih traži i očekuje.
  • @Dragana

    30.11.2019 10:27
    To nekom ko ne vidi dalje od svog nosa. Sve ostale zanima vazno im je jos milion stvari, iz milion razloga (kao glavni da se ne bi ponavljalo jos mnogim ljudima tj. deci u ovom slucaju).
  • Dragana

    29.11.2019 20:28
    Jedino vazno u ovom trenutku da je dete van zivotne opasnosti. ❤️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti