Fuck the System, živeli "Idijoti"

Sinoć je u Novom Sadu premijerno prikazan dokumentarni film "Tusta", o Branku Črncu Tusti, frontmenu legendarnih pankera KUD "Idijoti".
U režiji Andreja Korovljeva, o Tusti su pričali njegova najbliža porodica, prijatelji, kolege iz cele bivše Juge... Bila je to priča puna suza, o istinskom pankeru, autentičnom levičaru, radniku, mužu, ocu, ali i prisećanje na vreme kada smo verovali da bolje sutra može doći…
 
Film je gledala puna "Arena". Valjda nas u Novom Sadu (samo) toliko i ima. Onih čije je odrastanje istetovirano stihovima "Idijota", onih koji bi na svaku Tustinu reč put neba dizali obe ispružene ruke, koji su verovali da postoje samo ljudi i govna, i koji do poslednjeg trena nisu mislili da će se ovde iko ikada više gledati preko nišana...
 
U ime svih onih koji su godinama skakali po njihovim koncertima od Uljanika do Štipa, umesto suvišnih reči, tom dragom dečaku panka samo We salute you pozdrav:
 
“… 
Oni koji su pod zemljom
Na kojoj su bili sretni
I mi koji smo gubili 
Bez šanse da bi stekli.
 
Došli smo i lupamo
Otvori vrata, da li čuješ nas?"
  • Nemanja

    03.12.2019 10:24
    @svet odraslih

    U redu je, razumemo mi tebe. Kada slušaš isključivo đubre, teško je da pojmiš da muzika uz koju neko odraste formira kritičku misao i stav prema životu, ljudima i establišmentu.
  • Bojan

    03.12.2019 00:08
    @Boža

    Da možeš da razumeš, razumeo bi sam. Pošto ne možeš, ne vredi ti ni objašnjavati.
  • Pankrt

    02.12.2019 22:19
    Zašto Golub iz Goblina koji se pojavio u kadru nije rekao ni reč? Što su govorili Predin i Urban, kakve veze oni imaju sa pankom, gde su Radule, Pećinko da kažu koju reč. Što su svi snimci sa koncerata grozni. Smor od Petra Janjatovića koji misli da je bog, zar je Kremer živ, gde je on uopšte, odličan Vlada Stakić, premalo Verude, previše odličnog Frica i dosadnog hipstera Ptice. Nadrndana Saška i odlična druga Tustina žena. Tusta je zaslužio sočniji film.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti