Posle prigovora privrednika Grad dodatno umanjio naknade za reklamiranje

Gradska uprava je odlučila da dodatno smanji naknade za reklame na javnim površinama, nakon prigovora novosadskih privrednika posle javnog uvida u predloženu odluku.
Posle prigovora privrednika Grad dodatno umanjio naknade za reklamiranje
Foto: 021.rs

Naime, prvobitnim predlogom je bilo predviđeno da se od 1. januara 2020. smanje dve tarife i naknade prepolove ako se radi o površini za oglašavanje koje imaju više od 12 kvadrata, o čemu je 021.rs pisao OVDE, a sada je dopunjeno da se i treća tarifa umanji.

Radi se o tarifi koja se primenjuje "za sredstva za oglašavanje na kojima se obavlja oglašavanje za sopstvene potrebe", utvrđuje se u dnevnom iznosu i ona je sada skoro prepolovljena, i zavisno od zone isnosi od 11 do 19 dinara, dok je prethodno bila od 22 do 31 dinara.

Gradska uprava za finansije u obrazloženju odluke navela je da su predstavnici više kompanija kao što su "Blitz-Cinestar", "Matijević", "City Media", "Univerexport", "Big tržni centar" i drugi, na javnom uvidu ukazali na velike namete, koji će biti uvedeni od 1. januara, a potom su i zvanično uložili prigovore, što je sada i prihvaćeno.

Konačnu odluku o taksama doneće Skupština grada na decembarskoj sednici. 

  • Došaptivač

    03.12.2019 19:51
    Ima li to možda veze sa ulaskom vlasnika svih bilborda- maxim&co u politiku na strani vlasti kroz fol grupu građana. Ko plaća struju za te bilborde mi građani ili dotični
  • Došaptač

    03.12.2019 18:41
    Smejurija
    Ima li to možda veze sa ulaskom vlasnika svih bilborda- maxim&co u politiku na strani vlasti kroz fol grupu građana. Ko plaća struju za te bilborde mi građani ili dotični

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.