Preminuo Đorđe Subotić

Vojvođanski političar i aktivista Đorđe Subotić, preminuo je sinoć u Kliničkom centru Vojvodine.
Subotić je bio poslanik Skupštine Vojvodine od 2000. do 2004. godine i predsednik skupštinskog Odbora za informisanje.
 
Bio je član Saveza Komunista Vojvodine i funkcioner Reformista Vojvodine.
 
"Umro je naš antifašistički drug Đorđe Subotić, član Glavnog odbora Saveza antifašista Vojvodine. Đorđe je bio Rumljanin, Sremac, Vojvođanin i Jugosloven. Bio je levičar, humanista, veliki borac, izuzetan prijatelj i dobar čovek", saopštio je danas Savez antifašista Vojvodine.
 
Subotić je bio dugogodišnji predsednik Vojvođanskog kluba, koji je saopštio da je njihov predsednik Subotić bio "autonomaš i federalista, antifašista i čovek koji se svim svojim snagama borio za Vojvodinu".
 
"Đorđe je bio beskompromisan i strastven borac za istinu o Vojvodini, neumoran u iskazivanju istorijske nepravde koja je Vojvodini naneta i jedan od najistrajnijih analitičara višedecenijske pljačke Vojvodine, koja ni danas ne jenjava. Tokom devedesetih, Đorđe se hrabro borio protiv proterivanja ne-Srba iz Vojvodine, posebno iz Srema, o čemu je napisao mnogo izuzetno argumentovanih tekstova, nakon čega je bio na udaru raznih nacionalističkih grupa", naveo je Vojvođanski klub u saopštenju.
 
Subotić je bio i funkcioner IV Vojvođanske konvencije i jedan od osnivača Vojvođanskog kulturnog kluba.
 
Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteno.
  • Ja

    09.12.2019 09:08
    Alooo
    Koji su ovo mozgovi što trpaju minuse na izjave saučešća? Srbijo, kuda si zalutala?
  • Laslo Silađi

    08.12.2019 18:49
    Saučešće
    Moje iskteno saučešće Porodici Đorđa Subotića.
  • Stanko

    07.12.2019 21:50
    In memoriam
    Toliko decenija smo se znali delili iste vrednosti.Antifasisticka i komunistička deca i sledbenici.Vest me je iznenadila ali hvala ti za sve što si u životu učinio za mene. Neka ti je večna slava. Nikada te neću zaboraviti druže moj iz omladinskih vojvodjanskih i jugoslovenskih dana. Duboko rastuzen tvoj drug Stanko Petrovic iz Rume.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti