Obustava rada u poštama se nastavlja "bez obzira na posledice"

Nakon novog sastanka predstavnika radnika pošte sa predstavnicima vlasti na kom im je ponuđeno povećanje plata od 13,1 odsto za radnike sa srednjom stručnom spremom i 6,1 odsto za radnike sa višom stručnom spremom radnici su odlučili da nastave sa obustavom rada.
Obustava rada u poštama se nastavlja "bez obzira na posledice"
Foto: 021.rs
Kako za 021 kaže Tomislav Mandić, glavni poverenik Samostalnog sindikata poštanskih radnika za Novi Sad, to povećanje ne bi približilo njihove plate republičkom proseku pa je ponuda Vlade odbijena.
 
"Ponuđeno nam je 13,1 odsto za radnike sa srednjom stručnom spremom i 6,1 odsto za radnike sa višom stručnom spremom i ukidanje poreza od 3,5 odsto što već postoji u svim javnim preduzećima. Mi smo sinoć održali sastanak radnika ispred glavnog poštanskog centra u Beogradu gde smo doneli jednoglasnu odluku da ponudu odbijemo i da nastavimo sa obustavom rada bez obzira na posledice", kaže Mandić.
 
On dodaje i da se od danas štrajku pridružuje još više radnika. 
 
Kako objašnjava, na jučerašnjem sastanku se rukovodstvo pošte složilo sa predlogom Vlade da se plata poveća po modelu po kom bi poštarima i radnicima sa najnižom platom primanja bila povećana za oko šest hiljada dinara, što bi opet značilo iznos od četrdesetak hiljada koji, smatra, nije dovoljan, naročito s obzirom na to da plate u pošti nisu rasle u poslednjih 17 godina.
 
Kako je javio Mandić Vlada i dalje nije uputila pozive predstavnicima poštanskih radnika, ali su preko poslovodstva najavili da će oni održati sastanak samo sa poslovodstvom i najverovatnije predstavnicima sindikata
 
Podsetimo, poštari su obustavili rad u utorak, 3. decembra, a narednog dana su im se pridružili i kuriri i šalterski radnici. Od tada su imali nekoliko sastanaka sa radnom grupom Vlade koji nisu urodili plodom. 
  • Јое

    12.12.2019 07:44
    @Gagi
    Та руина је власништво Града Новог Сада, а њом управља бивши Пословни Простор, а садашња Градска управа за имовину и имовинско правне послове. Пошта је само у закупу. Узгред то је центар Новог Сада, Трг Марије Трандафил 4.
  • Gagi

    11.12.2019 09:48
    Ruina
    Pogledajte na šta liči ova "filijala", nema veze gde je, to je POŠTA SRBIJE, jedva se vidi i broj na lokaciji, ali je važno da je kamera NOVA i služi svrsi. Jadna je država u kojoj ovakva filijala izgleda kako izgleda.
  • Višnja Novi Sad

    11.12.2019 09:32
    Penzioner
    Dokle više sa penzionerima i njihovom krivicom za izabranu vlast? Imate li predstave koliko je mladih ljudi ucenjenih poslom glasalo za SNS? Verujte, više nego penzionera jer njih niko ničim ne može da uceni. Za SNS glasaju samo penzosi koji baš ni malo ne misli svojom glavom i mladi koji samo tako mogu da dobiju posao. Razmislite malo i samo će vam se kazati. Imam preko 60 godina i ponosna sam što sam u svoje vreme šetala sa svojom decom kad se rušio Milošević. Mi smo svoje tada odradili, ali vi, danas, na žalost, niste u stanju da uradite ništa, letargični, usporeni i nezainteresovani za sve što nije mobilni telefon, selfi, instagram... Gledate jednostrano i tudje muke vas ne zanimaju, a o nekom širem pogledu na celokupnu situaciju da i ne govorim. I zato, bravo za poštare, samo napred , svaka podrška za vas.Možda će se i ostali opametiti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.