Stručnjaci sutra u Novom Sadu diskutuju o kvalitetu vode

Tribina "Voda za sve" održava se u ponedeljak, 16. decembra u amfiteatru Tehnološkog fakulteta sa početkom u 18 časova.
Stručnjaci sutra u Novom Sadu diskutuju o kvalitetu vode
Foto: Pixabay
Tehnološki fakultet ove godine obeležava 60 godina postojanja i tokom jubilarne godine skoro svaki mesec je posvetio predstavljanju neke od tehnologija koje se izučavaju na Fakuletu, pa je tako mesec decembar posvećen tehnologiji vode koja ima veoma široku primenu u različitim industrijama.
 
"Voda za sve" je često korišćen slogan kojim se skreće pažnja na probleme u vezi sa vodom. Kako obezbediti vodu za sve potrebe, a da to bude održivo za prirodnu sredinu? Koji su zahtevi za kvalitet vode za pojedine namene? Kakva je opasnost od ispuštanja otpadnih voda i kako ih prečistiti? Kako ne ugroziti vode u prirodi i omogućiti i drugim živim bićima da ih koriste za svoje potrebe? 
 
Na tribini će svoja radna iskustva predstaviti:
 
  • Tatjana Simčin, samostalni inženjer tehničke pripreme u JKP "Vodovod i kanalizacija" u Novom Sadu;
  • Zdenka Taušan, direktor službe kontrole kvaliteta proizvoda u DOO BB Minaqua u Novom Sadu;
  • Stevan Simić, upravnik galenske laboratorije Zdravstvene ustanove apoteke Elixa u Novom Sadu;
  • Nataša Stojković, supervizor primarne proizvodnje, hemijske pripreme vode i tretmana otpadnih voda u Carlsberg Srbija, Pivari u Čelarevu;
  • Olivera Gavrilović, glavni inženjer za poslovno planiranje i razvoj u Službi za poslovno planiranje, kontroling i razvoj u JVP "Vode Vojvodine".
 
Osim diplomaca Tehnološkog fakulteta, na tribini će govoriti i prof. dr Marina Šćiban, redovni profesor i dr Vesna Vasić, naučni saradnik na Tehnološkom fakultetu.
 
Ulaz na tribinu je slobodan za sve zainteresovane.
  • Сремац

    16.12.2019 19:57
    Стручњаци
    Како могу о квалитету воде разговарати стручњаци кад они заправо то и нису.Дуго већ нема стручњака у Србији,који би решавали проблеме из области хидротехнике,каја у свом сегменту садржи и квалитет вода.Од кад се школују менаџери,нема ту ни С од струке,а ово је једна трибина, или како се то популарно каже "панел". где ће се споменути "ЕУ вредности којима ми стремимо" и ништа конкретно.
  • Pera

    16.12.2019 12:37
    Pitanje
    Hoće doći Aca Vučić da nam kaže pravu istinu o kvalitetu vode?
  • LIMAN 2

    16.12.2019 10:33
    SVAŠTA
    A,Popa nisu zvali!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti