Poništen tender za novogodišnju rasvetu, pa ponovo odabran isti ponuđač

Nakon što je delimično poništena javna nabavka novogodišnjeg osvetljenja za Novi Sad, Gradska uprava je u ponovljenom postupku ocena ponuda ponovo odabrala istog ponuđača, saznaje 021.rs.
Poništen tender za novogodišnju rasvetu, pa ponovo odabran isti ponuđač
Foto: 021.rs

Ugovor još nije postpisan jer je odluka doneta u petak, a kada i bude potpisan izvesno je da će firma "Stars LTD" iz Beograda novu rasvetu isporučiti Novom Sadu pred sam doček Nove godine, jer je ostalo tek dve nedelje do 2020. godine. Zbog toga je pitanje da li će sve stići u roku, jer ugovor ne može da se potpiše dok ne prođu rokovi za žalbu, što je deset dana tj. 23. decembar.

Podsetimo da je tender za nove ukrase raspisan još polovinom septembra i da su se javile dve fime, "Stars LTD" iz Beograda i "Somborelektro" iz Sombora. Ova potonja je prethodne dve godine na tenderima dobijala posao isporuke novogodišnje rasvete.

Krajem oktobra je Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) beogradskoj firmi dodelila posao isporuke novogodišnje rasvete jer je imala nižu cenu od 14,8 miliona dinara u odnosu na somborsku koja je tražila 16,5 miliona dinara. Na ovu odluku se "Somborelektro" žalio što je stopiralo isporuku rasvete . Konačno, 3. decembra je Komisija za zaštitu prava ponuđača u Beogradu donela ooluku da prihvati prigovor iz Sombora i delimično poništi javnu nabavku. Komisija UGZI je po ovom rešenju ponovo obavila stručnu procenu ponuda i ustanovila sa "Stars" ima odgovarajuću tehničku dokumentaciju, a onda joj ponovo dodelila posao jer ima nižu cenu.

Kako će izgledati novi ukrasi pogledajte OVDE

  • nensi

    17.12.2019 02:04
    ludilo
    Stvarno nas ovi prevode zedne preko vode. Sto se svake godine kupuju novi ukrasi za grad.
    Pametnom dosta. Idite malo na zapad pa vidite kako se ukrasavaju gradovi. Sve je uradjeno sa ukusom i uz minimalna ulaganja. Ovi se docepali novaca od poreskih obveznika pa se izivljavaju. Sram vas bilo. Deca se lece sms porukama,
  • Jao

    16.12.2019 16:59
    Pobrkano
    Možda kobajagi Srbi,uostalom ko god da je,nije ČOVEK,samo klepa jer mu se dozvoljava.Uostalom,šta će nam sva ta šljašteća kičerica,dajte novac bolesnima,siromasima,bruka i sramota..glavno da šljašti i da Gari zaradi,fuj
  • Razgovor telefonom

    16.12.2019 13:48
    - Rođo, poništavam, ajde smanji malo, preterao si!
    - Dobro...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti