"Čistoća" kupuje još podzemnih kontejnera, novih 70 stiglo u novembru

Novosadsko JKP "Čistoća" nabaviće još podzemnih kontejnera u 2020. godini.
"Čistoća" kupuje još podzemnih kontejnera, novih 70 stiglo u novembru
Foto: 021.rs

Za tu svrhu ovo preduzeće izdvojiće 40 miliona dinara, bez PDV-a.. U novembru prošle godine, JKP “Čistoća” kupila je 70 podzemnih kontejnera po ceni od 47.940.060 sa PDV-om. Budući da je reč o istoj sumi, može se pretpostaviti da će Novi Sad i tekuće godine dobiti oko 70 novih podzemnih kontejnera. Posao je u novembru dobila firma "Eco Signal" iz Beograda, a "Čistoća" je i u martu od iste firme kupila identičnu količinu kontejenra po istoj ceni. Ovim se nastavila sada već šestogodišnja praksa Čistoće da svake godine ugradi od 50 do 100 podzemnih kontejnera i da isporučilac bude "Eco Signal", koji je i jedini ponuđač na nabvakama. Opširnije OVDE.

Biće izdvojeno i dodatnih 15 miliona za rezervne delove za podzemne kontejnere, kao i 50 miliona za kamione za pražnjenje ovih kontejnera, naznačeno je u Planu javnih nabavki ovog preduzeća za 2020. godinu.

Novosadsko komunalno preduzeće izdvojiće i oko pet miliona dinara za kontejnere za kabasti otpad i 10 miliona za nadzemne kontejnere.

Fizičko i tehničko obezbeđenje imovine i objekata preduzeća iznosiće oko 24 miliona dinara, dok će za usluge ručnog čišćenja delova koji ne mogu biti očišćeni mašinskim putem preduzeće izdvojiti 50 miliona dinara. Isto će koštati i usluge čišćenja, sakupljanja i selektovanja otpada.

"Čistoća" je i prošle godine u Planu javnih nabavki istakla 60 miliona za čišćenje, sakupljanje i selektovanje otpada, što, inače spada u usluge koje Grad plaća ovom javnom preduzeću. Krajem prošle godine ovo preduzeće raspisalo je nabavku kojom traži izvođača koji će uklanjati divlje deponije i prati kontejnerska mesta na teritoriji Novog Sada. Kako su tada za 021 rekli u ovom javnom preduzeću, izvođač, odnosno dodatni radnici, angažuju se jer je obim posla na održavanju javne higijene u proteklom periodu drastično povećan u odnosu na ono što je obuhvaćeno Programom poslovanja JKP "Čistoća". Naglasili su i da je broj radnika u JKP "Čistoća" je sa 680, koliko je bilo 2013. godine, smanjen na 496, koliko ih je danas. Opširnije OVDE.

Slične nabavke u kojima je "Čistoća" plaćala za usluge održavanja higijene i sortiranja otpada sprovođene su i ranije. Prvi put da ovo gradsko preduzeće angažuje privatnu kompaniju za posao čišćenja javnih površina bio je 2017. godine. Umesto radnika "Čistoće", tada je za posao angažovano 75 studenata i nezaposlenih do 35 godina koji po zakonu mogu da budu članovi omladinske zadruge.

Ukupna procenjena vrednost javnih nabavki JKP "Čistoća" za 2020. godinu je 763.720.000 dinara, bez PDV-a.

  • Korupcija

    08.01.2020 15:10
    Podzemni kontejneri su ruglo grada. Nekvalitetni, nepropisno ugrađeni, bez ekoloških standarda, očupani ,smeđe rasut curi..
    Gradska vlast ne odustaje od kupovine. Uvek ista SNS firma, uvek višestruko sliplje, uvek novac ode u privatne ruke, vlastodržaca.
  • Braća po lopovluku

    07.01.2020 00:07
    POKS=napredak
    Kad će početi da zarađuju oni što su samo na platnom spisku od bračnih parova koleginica partijski kumova, zamljaka primaju platu ne dolaze na posao osim po partijskom zadatku i svima se smeju u lice tipa šta nam možete. Sve to rade javno u poslovnim postorijama firme .A ovamo nema dovoljno vozača ,čistača ,radnika na sakupljanju otpada ima ih ali samo na papiru i platnoj listi .njima se piše rad noću državni praznik prekovremeno, i svašta nešto toliko su alavi da neznaju više kad je dosta. Pošten i častan radnik Čistoće ne može toliko da zaradi za te lenštine a sve su to članovi Poksa a Naprednjaci cute odlaze i dolaze kad hoće ne rade ništa sve rukovodeći kadrovi kažu mi smo koalicioni partneri tako treba .Ko nešto spomene tipa o zloupotrebi moći ili trgovini uticaja taj najebe odma slede sankcije ne može neko da sprečava napredak koalicije za lopovluk krađu javašluk,pošteni radnici n....u.Zato angažuju preko zadruge ljude sa 50 i više godina i obavezno ih ucenjuju moraju da potpišu da su članovi Poksa i sigurne glasove sve je ovo javna tajna i nikom ništa ,ali morato jednomda pukne ima da smrdi dalekooooo
  • Nađa

    06.01.2020 17:26
    Loš kvalitet za velike pare
    Ta firma Eco Signal zaista pravi očajne kontejnere, žali Bože bačenog novca. Većina tih kontejnera su polomljeni, zarđali, smrde, a postavljeni su pre godinu dana. Ako se ovako nastavi imaćemo kontenjerski otpad sa kojima nećemo znati šta da radimo. Ako nisu sposobni da urade kvaliteta proizvod, ne davati im više poslove a ovo što su do sada uradili neka ili poprave ili vrate novac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.