Budući policajac prvi stigao do časnog krsta u Sremskoj Kamenici

Dvadesetdvogodišnji Nemanja Blagojević iz Kruševca, koji u Sremskoj Kamenici pohađa Centar za osnovnu policijsku obuku i trenira vaterpolo, prvi je danas prelivao razdaljinu od 33 metra i stigao do časnog krsta u Sremskoj Kamenici.
On je istakao da mu plivanje za časni krst predstavlja veliko zadovoljstvo i da je to činio i prethodnih godina.
 
Ove godine za Bogojavljenski krst je plivalo više od 100 učesnika, od toga četiri žene. 
 
Prethodno je u Hramu rođenja presvete Bogorodice održana liturgija, potom je krst spušten do Dunava, nadomak stadiona "Fruškogorac", a zatim su ministar odbrane Aleksandar Vulin, zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin položili osveštani ledeni krst u reku.
 
 
Prema rečima Vulina, svi oni koji su danas skočili u Dunav nisu plivali samo da bi pokazali koliko su snažni i hrabri, već su to učinili iz ljubavi prema svom narodu, zemlji i veri.
 
"Oni su plivali za svoju braću koja se nalaze u Republici Srpskoj, u Bosni i Hercegovini, u Sloveniji, Makedoniji, u Crnoj Gori. Dokle god je ovakvih momaka i devojaka, ovog naroda i naše države, Srbi nigde neće biti sami i ostavljeni", naglasio je Vulin.
 
Događaj je održan u organizaciji Mesne zajednice Sremska Kamenica i Srpske pravoslavne crkve.
  • kurton

    21.01.2020 13:26
    kurtoni vode državu
    Jezivo, političko-crkveno jagnjeća brigada u pozadini.....
  • Сремац

    20.01.2020 11:30
    Мирођија
    Зашто се политичари експонирају на чисто верским догађајима?Акој е Црква организатор са МЗ ,онда је ред да Крст спусти у воду свештеник,а не овај СНС трио.
  • Andrija Šrek

    20.01.2020 08:52
    ?!?
    Visoki državni i gradski službenici aktivno učestvuju u verskom obredu?
    Čl. 11 Ustava Republike Srbije: Srbija je sekularna država, crkva je odvojena od države.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti