FOTO: Kamenovane prostorije Zajednice Srba Hrvatske i BiH u Veterniku

Prostorije Zajednice Srba Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Veterniku kamenovane su tokom prošle noći, saznaje 021.rs.

Nepoznata osoba bacila je veći komad najverovatnije behatona i razbila prozor.

Predsednik Zajednice Branislav Švonja je za 021.rs naveo da su obavestili policiju koja je obavila uviđaj.

Navodi da nema naznaka o tome ko bi mogao da bude počinilac, ali dodaje da ovaj huliganski nasrtaj smatra "odgovorom na udruživanje Krajišnika u Vojvodini".


"Plašimo se da je ovo samo početak kampanje, koja ima za cilj žestok otpor ideji udruživanja i organizovanja srpskog naroda koji vodi poreklo iz Hrvatske i BiH u Vojvodini", naveo je Švonja.

Podsetimo da Zajednica Srba Hrvatske i Bosne i Hercegovine postoji od 2002. godine, a vodi je novosadski biznismen Branislav Švonja, kome je nekoliko puta suđeno za privredne prestupe, a poslednji put je javnost za njega čula 2017. godine kada je uhapšen zbog poslovanja preduzeća "Nacionalni privredni operater" čiji je bio direktor.

  • do podne sebe

    08.02.2020 18:50
    popodne ceo svet
    verujem da je neki staklorezac i da Srbi nisu jeli bunike niti su genetski toliko izdeformisani da jedni drugima smetaju bilo gde pa čak i u rodjenoj porodici.
  • Kod Duce*

    07.02.2020 20:47
    Tiranija
    Izdrzi Brane nas,do konacne pobede...
  • nik

    07.02.2020 20:46
    Detelinarac
    Zbog cega su se uopste organizovali Srbi od preko Drine,boje li se necega u Srbiji-Vojvodini ? Meni se cini da ce mo sa njima proci kao sa Crnogorcima,trazice autonomiju pa naciju i drzavu na kraju,bolje bi im bilo da pocnu da uce Srpski jezik,vecina njih ga ni ne znaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti