Produžen rok za dostavljanje ponuda za gradnju podzemnih garaža

Grad Novi Sad produžio je rok za dostavljanje ponuda za koncesiju za gradnju četiri garaže do 23. marta u 10 časova.
Produžen rok za dostavljanje ponuda za gradnju podzemnih garaža
Foto: 021.rs

U obaveštenju o produženju roka nije naveden razlog za ovu odluku Grada i time je za mesec dana produženo vreme da se potencijalni koncesionari jave, jer je dosadašnji rok bio 21. februar.

Ovo produženje roka znači da je sada neizvesno kada će biti donesena odluka o mogućem koncesionaru jer to ne bi mogla da uradi sadašnja garnitura vlasti pošto 23. mart ulazi u vreme izbora, kada je Skupština grada raspuštena i ne donosi odluke, a Gradsko veće obavlja samo tehničke poslove. Pomeranje roka za dostavljanje ponuda tako sigurno znači da će tek novi saziv Skupštine nakon izbora odlučivati o koncesiji na garaže.

Podsetimo da Grad Novi Sad u koncesiji traži privatnog partnera za četiri garaže, mada je prvobitno bilo u planu 12 lokacija i broj je smanjen jer su se, između ostalog, građani Satelita pobunili zbog ideje da im se uvedu garaže pod naplatom u stambenom bloku. Na koncesiji od 43 godine se nude podzemne garaže u Ulici Modene, na uglu Uspenske i Šafarikove, kod zgrade Banovine i na Trgu republike.

Kažimo i da koncesiona dokumentacija nije dostupna javnosti i mogu je samo dobiti potencijalni koncesionari nakon što sa Gradom potpišu ugovor o čuvanju tajne i poverljivih podataka.

Više o četiri lokacije koje se nude na koncesiji pročitajte OVDE, a o svih 12 lokacija OVDE.

  • Angry bird

    14.02.2020 12:12
    Kako??
    Na koji način mislite da pravite garažu ispod Riblje pijace kada taj prostor bukvalno leži na vodi????? Da nećete možda da napravite haos kao sa Promenadom????? Urbanisti i ostali NAPRDNI Strašno je šta radite!!!! Svaki normalan grad u svetu izbacuje saobraćaj iz centra grada a vi biste verovatno i u skupštini sedeli u besnim kolima kad bi to bilo fizički izvodljivo! A vi dragi komšije stanovnici grada nekulture i smrada bolje malo protegnite noge nego što kukate kako nema parkinga i kako ste u kreditima do guše jer vam je eto potreban i auto i sve po redu u gradu koji se prepešači za sat i po vremena.
  • Aleksandar

    14.02.2020 09:23
    Realno
    Hmm interesantno. Realno gledano na tim 4 lokacijama garaze su zaista potrebne, jer su brzoizmenskog tipa gde vozila placaju parkiranje na kratak period (sat, eventualno dan) i to se isplati svima, i gradu i koncesionaru, a sa druge strane u tim delovima grada nikada nema slobodnog mesta za parkiranje. Cudno je da prvi krug tendera nije uspeo...
  • proka

    14.02.2020 07:26
    javna garaža
    " Kažimo i da koncesiona dokumentacija nije dostupna javnosti i mogu je samo dobiti potencijalni koncesionari nakon što sa Gradom potpišu ugovor o čuvanju tajne i poverljivih podataka. "
    VELIKA TAJNA ??? ( čitaj kako hoćeš )

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti