Deca ponovo u školama i vrtićima, neće biti nadoknade subotom

Osnovne i srednje škole, kao i vrtići, od danas, 24. februara nastavljaju sa radom.
Deca ponovo u školama i vrtićima, neće biti nadoknade subotom
Foto: 021.rs
Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" je najavilo nastavak rada.
 
Pokrajinska vlada saopštila je da su na osnovu procene aktuelne epidemiološke situacije na teritoriji Vojvodine, nadležni organi predložili prestanak privremene obustave rada u školskim i predškolskim kolektivima počev od 24. februara.
 
"Registrovan je srednji prag intenziteta aktivnosti virusa gripa, dok je broj oboljenja sličnih gripu u opadanju, što ukazuje na to da epidemija jenjava", saopštila je Pokrajinska vlada, uz dodatak da će Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, u skladu s pristiglim zahtevima osnovnih i srednjih škola, davati saglasnost na predlog plana nadoknade propuštenog obrazovno-vaspitnog rada.
 
Kako je najavio ministar prosvete Mladen Šarčević, učenici osnovnih i srednjih škola propuštene dane neće nadoknađivati subotom.
 
Ministarstvo prosvete je preporučilo direktorima škola da se propušteni časovi nadoknađuju tokom radne nedelje kao pretčas ili produžetkom časa na 60 minuta, jer će subotom biti mnogobrojna takmičenja. 
 
Podsetimo, u Vojvodini je zbog epidemije gripa nastava u školama prekinuta od 12. do 21. februara, dok je za đake u ostatku Srbije drugi deo zimskog raspusta produžen za još jednu nedelju.
 
Naredni predah đaci će imati tokom prolećnog raspusta, koji za učenike osnovnih škola počinje 13. aprila, a za srednjoškolce 15. aprila i završava se 20. aprila, dok u Vojvodini traje od 10. do 20. aprila.
  • Brzina

    24.02.2020 14:38
    Nadam se samo kada stigne virus corona do nas da ce vlasti na vreme reagovati i skole ,fakultete ,vrtice zatvoriti za boravak dece,a ne da cekaju kao sa gripom.Ovo je bilo uspesno ,sirenje gripa je prekinuto .Samo su trebali ranije zatvorioti ustanove,valjda su se opametili...Ipak je najvaznije zdravlje nase dece,a gradivo ionako zaborave za par dana sta su naucili tako da su na istom.
  • Nina

    24.02.2020 10:16
    ???
    Od kad povika na skolski kadar ,kad mi sve znamo bolje od njih?
    Koliko puno domaceg, kakvi teski zadaci? Kakve gluposti u skolskim knjigama?
    Od kad treba roditelji da sede i uce sa decom?
    Naucite decu obavezama i ona ce sama i bez nas da postizu sve!
    Deca su pametne glavice, samo ih postavite na noge da koracaju sami- a vi im dajte vetar u ledja!!!
    A skole prepustite kadru koji je za to skolovan i izbacite politiku iz skolskih klupa!
    I manite se natpisa u novinama ,najbolje skole ,nema domaceg...
    (To su bogate drzave pune nafte ,koje daju socijalni programe od 500 e ....)
    Nasoj deci je samo znanje put do uspeha i samoostvarenja...
    Mi smo siromasna zemlja sa dohotkom od oko 300 e...
    ( manimo se proseka )
  • Damir

    24.02.2020 09:32
    Gramzi-Bagins
    Dobro kažeš,bila je to školska 96/97 kad smo izašli na ulice.Nismo pristali da idemo subotama,sabili su sva predavanja u taj ostatak godine i ništa nam nije falilo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.