Uskoro prikupljanje potpisa za zaštitu šuma Fruške gore

Pokret "Odbranimo šume Fruške gore" (OŠFG) najavio je peticiju pod nazivom "Šume šume - sačuvajmo šume Fruške gore" kojom će prikupljati potpise zbog, kako su naveli, dramatično ubrzane eksploatacije "koja za cilj ima pretvaranje šuma u drvnu masu za unovčavanje".
Uskoro prikupljanje potpisa za zaštitu šuma Fruške gore
Foto: 021.rs
Kako za 021 kaže Dragana Arsić iz ovog pokreta, potpisi će se prikupljati u centru Novog Sada, u Sremskim Karlovcima i na svim masovnim sportsko-rekreativnim događajima kao što je Fruškogorski maraton, ali i pešački, biciklistički i gradski maratoni i biciklističke trke.
 
"U zavisnosti od broja volontera, planiramo tri, četiri tima koji će prikupljati potpise. Prikupljanje će se odvijati i u drugim gradovima i naseljenim mestima, gde god nam se jave volonteri iz našeg pokreta ili iz drugih ekoloških udruženja", navodi Arsić i dodaje da će najviše timova biti za majske praznike na Fruškoj gori.
 
Prikupljanje potpisa trebalo bi da počne za desetak dana.
 
Cilj peticije je da se zaustavi seča šuma proglašenjem moratorijuma na 20 godina. Nakon što se prikupi dovoljan broj potpisa, peticija će biti predata nadležnim institucijama.
 
Podsetimo, pokret OFŠG se nedavno obratio i ministru za zaštitu životne sredine Goranu Trivanu kom je skrenuo pažnju na enormne planske seče šuma, loš model upravljanja i nesavestan rad upravljača (opširnije OVDE). Odgovor iz ministarstva još uvek nije stigao, ali im je javljeno da će im biti odgovoreno "u zakonskom roku".
  • Neoplanta

    28.02.2020 11:11
    Peticija vec postoji, evo link:
    https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwj3tNPHgPTnAhUTuHEKHUqzDP4QFjAAegQIAxAB&url=https%3A%2F%2Fwww.peticije.online%2Fzaustavimo_secu_sume_u_nacionalnom_parku_fruska_gora&usg=AOvVaw0PzaJn_SXs_9JmA2XGY3Dw
  • Ljupka

    26.02.2020 08:40
    Prva potpisujem,a javljam se dobrovoljno i da skupljam potpise. Glasam da se sačuvaju šume Srbije. I da se organizuju dobrovoljne akcije pošumljavanja...
  • Singer

    26.02.2020 01:53
    Absolutno sam uz majku prirodu i potpisujem peticiju :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti