Izletišta spremna za Prvomajski uranak

Novosadski parkovi i izletišta na sremskoj strani spremni su za one koji će danas po kiši roštiljati, odnosno obeležiti Praznik rada.    
Novosadski parkovi i izletišta na sremskoj strani spremni su za one koji će danas po kiši roštiljati, odnosno obeležiti Praznik rada.

Kako za Radio 021 navodi rukovodilac Službe nadzora u Nacionalnom parku "Fruška gora" Milan Radojičić, očekuje se da će za prvomajske praznike ovu planinu posetiti oko 300 hiljada ljudi, za koje su obezbeđena ložišta, parking, uređene staze za šetnju i mesta za odmor i rekreaciju.

"Određeni su i kontrolni punktovi na kojima će građani moći da se informišu o pravilima boravka na izletištima, a biće pojačane i patrole nadzornika. Na svim prilazima naplaćivaće se taksa od 150 dinara po vozilu, a taj novac biće iskorišćen za čišćenje Fruške gore, posle praznika", navodi Radojičić. Posetiocima će biti deljene biorazgradive kese za otpad, koje će moći da ostave na posebno određenim lokacijama.

O uslovima boravka i bezbednosti posetilaca u Kameničkom parku, kao i svake godine, brinuće redari i radnici zaduženi za održavanje higijene u parku, kaže PR "Zelenila" Ivan Nožinić. "Loženje vatre biće moguće samo na obeleženim mestima i naplaćivaće se 400 dinara, dok će parking koštati 200 dinara po danu. Ta sredstva biće kasnije iskorišćena za unapređenje životne sredine u parku", dodaje Nožinić.

U Limanskom parku organizuje se manifestacija "Novosadski uranak" na kojoj će do 17 sati svirati nekoliko novosadskih bendova, a Štrand na Praznik rada otvara kapije jubilarne, stote kupališne sezone. Povodom veka postojanja ovog kupališta, ulaz će tokom praznika biti besplatan. (D.B)

  • Dr Petrović

    01.05.2011 10:03
    Nije mi žao lošeg vremena
    S obzirom da će alavi političari ostati kratkih rukava. A taman su fino, dubokointelektualno, smislili, kako da se naotimaju još novaca.
    Katastrofalno je kako se sve dubokoumne intelektualne konstrukcije političara, svode samo na to: kako nešto oteti, a ne na to : kako nešto pametno, dobro i korisno napraviti.
    Za to nisu sposobni, te zato neka u sramoti, poraženog duha, odu u tamu bezBožništva, gde dokazano i pripadaju.
    Neslava im!
  • tiberius

    01.05.2011 10:00
    slazem se sa naplatom za automobile tj. sva motorna vozila ali pod uslovom da prvo asfaltiraju put koji ide grebenom.

    rostiljanje i naplatu istog po fruskoj isto podrzavam ali na pojedinim lokacijama pored puta, nikako duboko u sumi. naplatu za ulazak pojedinaca ne podrzavam.

    na linku imate oblasti zastite fg:
    http://www.zavurbvo.co.rs/images/planovi/fruska_gora_4.jpg
  • @hank

    01.05.2011 07:59
    Pa ako smatras da ne bi smelo da se rostilja u nacionalnom parku, onda nemoj preracunavati "tu privilegiju" u dinare.

    Po meni, ako sme da se rostilja -> postojece tarife su otimanje para & dranje koze.
    A ako je nacionalni park (a u tako je jadnom stanju /bez jedne staze, ili odrzavanog elementa/, da ne vidim sta je tu vredno), onda nema rostiljanja ni za koje novce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti