Direktor Spensa podneo ostavku zbog zagađene vode

Direktor Spensa Milan Jarić podneo je danas ostavku zbog havarije i zagađene vode na bazenima.
 Direktor Spensa podneo ostavku zbog zagađene vode
Foto: 021.rs
Povodom situacije na bazenima na Spensu i Slanoj bari, na vanrednoj konferenciji član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin naveo je da je Jarić podneo ostavku.
 
On je istakao da je Grad identifikovao problem i da su, po najhitnijem postupku, preduzete neophodne mere kako bi zatvoreni bazeni u navedenim sportskim centrima ponovo bili funkcionalni.
 
"Zdravlje Novosađana nam je na prvom mestu. Učinili smo sve kako bi bazen kako na Spensu, tako i na Slanoj bari ponovo bili u ispravnom stanju i kako ničije zdravlje ne bi bilo dovedeno u opasnost. Zbog toga smo kontaktirali odgovarajuće nadležne institucije i stručnjake koji se već bave rešavanjem ovog problema i za sada možemo da kažemo da je mali bazen na Spensu funkcionalan, a da će uskoro raditi i ostala dva", rekao je Cvjetićanin.
 
On je dodao da je Grad, vodeći računa o prioritetima, omogućio odvijanje trenažnih procesa plivačkih i vaterpolo klubova, u privatnim bazenima u Novom Sadu, kao i da se očekuje da zaposleni u čijoj je nadležnosti briga o zatvorenim bazenima snose posledice neodgovornog ponašanja.
 
Prema rečima generalnog direktora vaterpolo kluba "Vojvodina" Marka Ćuka plivači i vaterpolisti koji treniraju na bazenima na Spensu i Slanoj bari dobili su obećanje od Grada da će se preuzeti sve mere kako bi se novonastali problemi otklonili u što kraćem roku.
 
Prethodno je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao da očekuje da direktor Spensa Milan Jarić već danas podnese ostavku zbog havarije i zagađene vode, o čemu više OVDE. Olimpijski i dečji bazen na Spensu su zatvoreni od petka, a gradske vlasti su danas naložile da bude zatvoren i olimpijski bazen u Sportskom centru "Slana bara".
 
Podsetimo, 021 je otkrio da je Spens sakrio informaciju o zagađenju vode u bazenima trihalometanom, vrlo opasnim hemijskim jedinjenjem. Preduzeće je kao jedini razlog za zatvaranje bazena u javnosti naveo havariju na elektromreži, ali je izostalo da spomene prisustvo opasne materije u vodi. Tu priču čitajte OVDE
  • Boki

    22.08.2020 00:59
    Kako.god
    E moj spensu,proveo sam mladost u njemu jer mi je otac bio zaposlen.želim svima koji misle dobro o spensu da se zahvalim.a ovaj gospodin nije došao dobrom namerom,tako da lepo mišljenje o njemu nemam jer smo čak i pričali medjusobno.vidim spominjete nekog savića ko god da je,možda će valjati,ali ako može još da se pumpa para niko neće valjatii.
  • Nina

    28.02.2020 15:55
    Opametimo se vec jednom
    Mislim na nas!
    Sve ovo je igranka bez prestanka! Mazanje ociju !
    Voda neispravna ,voda ispravna,ni prvi ni poslednji put!
    Ako nemes novaca u kasi,imas dugove,nije ulagano godinama....
    Sta ocekujete!
    Zato razmislite sta vam treba od buduce vlasti i trazimo!
    Renoviranje doma zdravlja Liman?
    Pa nadogradivan je sprat!
    Zasto nisu izgradili jos jedan dom zdravlja kad su guzve???
    Postavljajmo prava pitanja!
    Spens ne damo !!!!
  • mila

    28.02.2020 13:57
    casno
    Svaka cast. Sta ostali cekaju. Npr. Dr Stefanovic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti