Departman FTN-a doneo preporuku za učenje na daljinu

Kolegijum Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu doneo je na vanrednoj sednici, u cilju smanjenja rizika od širenja koronavirusa, preporuku svima u nastavnom procesu da nastavne sadržaje postave na platformu za učenje na daljinu.
Departman FTN-a doneo preporuku za učenje na daljinu
Foto: 021.rs
"Predmeti koji okupljaju više od 100 studenata na predavanjima biće odmah upućeni na ovakav vid udaljene nastave", navodi se u saopštenju.  
 
Dodaje se da je stručni tim Departmana u prethodnih 12 godina radio na razvoju platforme i alata za kombinovano učenje i učenje na daljinu.  
 
U saopštenju se napominje da nastava na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment neće biti obustavljena sem ukoliko to ne bude zvanična odluka FTN.
  • nina

    14.03.2020 12:20
    zastitite decu na vreme
    Za svaku je pohvalau. Treba svugde gde je moguce to obezbediti. Najnormalnije bi bilo obustaviti nastavu za manju decu.
  • Borko

    14.03.2020 11:10
    Kinezi i e-učenje
    Kinezi sigurno nisu bas skroz glupi sto su premestili sve kurseve online dok kriza ne prodje. Cilj je da se ekonomska tragedija smanji dok nastava ne krene ponovo tradicionalno. Vażno je reagovati pravovremeno u skladu sa situacijom i okruženjem.
  • OnLine

    14.03.2020 10:20
    II kategorija
    OnLine učenje predstavlja drugrazredni (ako ne i trećerazredni) nivo po kvalitetu obrazovanja, Otvara niz nerešenih pitanja osim kavilteta (autorstvo, plagijarizam, distribuciju materijala, ...). Ovaj način učenja treba shavtiti kao pomoćni a ne glavni. OnLine učenje ne može da se primeni na sve struke podjenako (Da li možete da naučite auto da vozite OnLIne?). Po mom skromnom mišljenju, neko je lepo iskoristio priliku da još više sroza kvalitet obrazovanja u Srbiji, predstavljajući da je OnLine učenje spas i pravac kojem treba da težimo. Ipak, treba biti fer i reći da je ovo dobar put da se bar malo spreči gubitak vremena u procesu učenja,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.