Prodavci magazina "Liceulice" ugroženi zbog vanrednog stanja, potrebne donacije

Zbog opasnosti od virusa korona, uvedenog vanrednog stanja i policijskog časa, ulice Novog Sada i drugih gradova su sve praznije, a prodavci magazina "Liceulice", inače pripadnici ugroženih grupa, neko vreme neće moći da privređuju od ulične prodaje.
Prodavci magazina "Liceulice" ugroženi zbog vanrednog stanja, potrebne donacije
Foto: 021.rs
Vreme izolacije i pandemije teško je za sve, ali ovim ljudima, čiji je posao vezan za ulicu ovakva situacija predstavlja teško premostivu prepreku. Nekoliko nedelja bez prodaje može dovesti do toga da ne mogu da plate stanarinu i da ostanu na ulici, a može ih ostaviti i bez osnovnih životnih namirnica i lekova.
 
Marko Miličević iz Udruženja građana "Patrija", koje radi sa prodavcima ovog jedinstvenog magazina na teritoriji Novog Sada, kaže za 021 da se redovno čuju sa prodavcima i da, iako niko još uvek nije u panici, nije im lako.
 
"Pitanje je koliko će sve ovo trajati i njima bi svakako značilo da imaju neku zalihu hrane i osnovnih potrepština. Mi iz udruženja im često nosimo pakete sa namirnicama koje prikupimo ili kupimo, ali bilo bi dobro i kada bi drugi ljudi odlučili da pomognu", navodi Miličević.
 
On dodaje da su, na sreću, svi prodavci pronašli smeštaj i niko od njih trenutno nije na ulici, ali rizik postoji.
 
"Svi su u svojim privremenim smeštajima u kojima su bili do sada. Prodavac i prodavačica koji su koristili uslugu svratišta pronašli su sobe u kojima su trenutno smešteni", ističe. 
 
Kako kaže, postoje načini na koje građani i privrednici mogu da pomognu prodavcima magazina i oni uključuju pretplatu na PDF izdanje, pretplatu na fizičko izdanje magazina, redovnu pretplatu i donaciju za fond pomoći.
 
Takođe, najavljuje, u ponedeljak, 23. marta, će biti organizovano prikupljanje namirnica i sredstava za ličnu higijenu. Prilozi će se prikupljati od 16 do 18 časova u Kraljevića Marka 1.
 
Kako kaže, važno je naglasiti da će se paketi prikupljati u dvorištu, na otvorenom, kao i da će biti prisutne samo dve osobe i da će se poštovati pravila odstojanja i sve mere koje se savetuju za zaštitu od virusa. 
 
Više o načinima na koje možete pomoći prodavcima ovog magazina potražite na sajtu "Liceulice".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti