FOTO: Novosađanka pravi maske i donira zdravstvenim ustanovama, "tura" se pravi i za Dečju bolnicu

Novosađanka Verica Cucić Ikonov jedna je od lokalnih "heroja" koji šiju maske za zdravstvene ustanove - do sada je napravila oko 300 maski, a nastavlja da pravi još.
U toku današnjeg dana, tura od 60 maski je isporučena odeljenju hematologije za odrasle pacijente, a u trenutku razgovora za 021, Verica je šila maske za Dečju bolnicu.
 
Posao obavlja sa suprugom i komšinicom u popodnevnim satima, nakon što završi osnovni posao knjigovođe.
 
"Vidim da svaka maska puno znači, pa sam pronašla šablon na internetu i ištampala ga, deo materijala kupila, a deo su poklonile komšinice. Za jednu masku potrebno je oko pet minuta, a odlučila sam da pomognem zdravstvenim ustanovama nakon što sam za porodicu i komšije napravila maske. Koliko budem mogla fizički da izdržim i koliko budem imala vremena, praviću maske i dalje", priča Verica za naš portal.
 
Za sebe kaže da je kreativna osoba, a da joj najveću sreću pričinjava da druge čini srećnim.
 
"Ne tražim nagradu, samo mi je dovoljno da se dobro osećam jer sam nekoga usrećila. S obzirom na to kakva je situacija, verujem da mnogima znači", priznaje ova građanka, u svojevrsnoj borbi protiv virusa korona.
 
 
Maske pravi u tri veličine - najveće za muškarce, srednje za žene i najmanje maske za mališane.
 
Kao zaključak, Verica kaže - važno je učestvovati.
 
"Nije bitan broj maski koji napravite, ukoliko se odlučite da i vi pomognete. Bitna je dobra namera", smatra ona.
  • Lela

    27.03.2020 10:03
    ❤️❤️❤️ Svaka cast za moju najbolju kumu na svetu!
  • Sonja NS

    27.03.2020 09:02
    za svu decu
    Plemenita i odlicna ideja. Svi koji mogu i znaju da siju mogli bi se pridruziti. Bilo bi lepo ne zaboraviti decu i osoblje u "Decijem selu" u Sr. Kamenici i u slicnim ustanovama.. "Svratiste" i sl..
    Prvi put mi je zao sto ne znam da sijem i sto nemam sivacu masinu. Mozda se i ja neceg setim, ali tesko da mogu jer sam u grupi koja 24h mora biti izolovana.
  • Biki

    27.03.2020 01:33
    Baki
    Sad moze ovaj da zaradi x20
    Samo da bude donacija

    Hvala gospodjo kapa dole

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti