Vojska mobilisala 50 stanovnika Petrovaradina za rad u Vojnoj bolnici

Oko 50 stanovnika Petrovaradina postrojeno je jutros ispred Vojne bolnice u Petrovaradinu, kako bi im bilo rečeno da će, ukoliko bude bilo potrebno, u narednom periodu biti angažovani da pomognu u radu ove zdravstvene ustanove, saznaje 021.rs.

Ovde se radi o građanima koji su vojni rok odslužili kao prigovarači savesti bez oružja u ovoj bolnici ili drugim novosadskim zdravstvenim ustanovama.

Kako 021.rs saznaje, svim građanima je dan pre postrojavanja na kućnu adresu došla vojna patrola koja im je uručila poziv da se odazovu u Vojnu bolnicu.

Ovih 50 građana je od jednog oficira dobilo informaciju da za sada nisu angažovani i da mogu da idu kući, ali da budu spremni da svakog dana može stići poziv ukoliko bude bilo potrebe zbog povećanja broja obolelih od Covid-19 i njihovog smeštanja u Vojnu bolnicu. Pozvanim stanovnicima Petrovaradina predstavnik Vojske Srbije je rekao i da će dan ili dva dana ranije biti obavešteni i da ne treba da brinu za svoje poslove ili radna mesta, jer po zakonu poslodavac mora da ih pusti.

Podsetimo da je Ministarstvo odbrane pre dva dana najavilo da će Vojna bolnica u Petrovaradinu primati pacijente sa akutnim respiratornim infekcijama, te će na taj način učestvovati u borbi protiv širenja virusa korona. Oni imaju kapacitet od stotinak kreveta, a više o tome OVDE.

  • Državni poso

    04.04.2020 18:35
    Nemanja03.04.2020
    Da li bi mogao sam sebi da objasniš svoju fascinaciju fecesom u komentarima na Radio 021 s obzirom na to koliko često ga pominješ?
  • Redovni vojnik

    03.04.2020 18:08
    @Cvilni
    Baš čudno.

    Ja videh civilne kako se slikaju pored džakova, a vojska je bila u službi, uključujući i vojnike koji su redovno služili vojni rok u to vreme.

    Ni 1000 dinara platu je dobijala vojska koja je redovno služila vojni rok.
    Što oni ne kukaju?

    Zato što nisu seka Perse.
    Ti si sam izabrao i sad kukaš, a mogao si i vreme da provedeš u kasarni, odeš na obuku, radiš to isto i imaš istu platu. Što nisi?
  • Seka-persa

    03.04.2020 15:59
    Civilni
    Hvala dame i gospodo na vašim komentarima o manjku hrabrosti u ljudima koji su služili civilno.

    Da li se sećate ko je pomagao u odbrani od poplava? Baš te seka-perse. Ne zaboravite da prve generacije civilne vojske već imaju preko 40 godina, decu i porodice.

    Ali u redu ako želite da se tekstualno iživljavate nad onima koji su vam opsluživali roditelje u bolnicama, i za 1000 dinara plate mesečno radili u državnim institucijama. Posebna je stvar kako je sve to bilo loše organizovano, i zbog toga u narodu postoji utisak da su svi plandovali ceo civilni rok.

    A za one koji traže razlog zašto su ljudi mobilisani u Petrovaradinu imam samo da napomenem da ne funkcioniše javni prevoz. Nemamo svi automobile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti