KCV: Zlonamerno izveštavanje, raspolažemo dovoljnom količinom lekova i zaštitne opreme

Klinički centar Vojvodine saopštio je danas da izražava ogorčenje zbog "netačnog, neproverenog i zlonamernog izveštavanja o radu ove ustanove".
KCV: Zlonamerno izveštavanje, raspolažemo dovoljnom količinom lekova i zaštitne opreme
Foto: 021.rs

"Obaveštavamo javnost da su sve iznete informacije objavljene u tekstu (na portalu Nova S) pod naslovom ‘KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre", neistinite i da KCV raspolaže dovoljnom količinom potrebnih lekova, sanitetskog materijala i lične zaštitne opreme.

Zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda, Klinički centar Vojvodine o svemu ovome je obavestio nadležno tužilaštvo i policiju.

"Ovo je prilika da apelujemo na sve predstavnike medija o značaju objektivnog i tačnog izveštavanja, posebno u vanrednoj situaciji, kada se suočavamo sa epidemijom virusa korona jer su, kao i zdravstveni radnici na istom zadatku- zdravstveni radnici da se bave lečenjem, a novinari istinito da izveštavaju, jer nam je zajedničko briga o građanima. Neophodno je da predstavnici medija, naročito u ovakvim situacijama preuzmu visok nivo socijalne i profesionalne odgovornosti", saopšteno je iz službe za odnose sa javnošću KCV-a.

Klinički centar Vojvodine reagovao je na tekst u kome se navodi da su u ovoj ustanovi “potpuno haotični uslovi rada” i izneo nekoliko svedočenja od strane sagovornika čija su imena “poznata redakciji".

  • Džo

    02.04.2020 17:26
    .
    Bolnice inače imaju dosta problema. Uništavaju ih sve moguće vlasti, pa i ovi što nas trenutno jašu.
    Medjutim ova novinarka laže da sad nemaju maske i rukavice te da je haos.
  • Trt

    02.04.2020 16:41
    @dijasporac

    Auu Milee... Čekaj frajeru, jesi ti onaj što misli da zubari spadaju u društvene nauke? I još imaš petlju da se javljaš?
  • johnny

    02.04.2020 15:44
    u
    Kako god da okrenes, naje**li smo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti